Antifoszfolipid szindroma mellett sikerült valakinek terhességet kihordania? Miből állt a kezelés? Melyik orvoshoz jártál?
Immunológus javaslatára, és megfelelő kontrollja mellett ezeket szedtem: Aspirin Protect már a babatervezés kezdetétől a terhesség 28. hetéig, Clexane vérhigító injekció a pozitív terhességi teszttől végig, sőt még szülés után is 6 hétig. És Prednisolon,ami szteroid: a babatervezés kezdetétől 10mg,a pozitív terhességi teszttől a 12. hétig 20mg, a 18. hétig 10mg, a 28. hétig 5mg,és még két hétig 2.5mg.
Két középidős(egy 20 és egy 19 hetes) vetélés után így sikerült végigvinni a terhességet, és egészséges kisfiam született.
1-es vagyok.
Sajnálom,hogy nem jól kezelnek. A mi sztorink se rövid és egyszerű,de a lényeg,hogy végül sikerült.
Nem tudom,hol laktok,mi Zalaegerszegre járunk az immunológiára.
Mi Pesten vagyunk. A legjobb immunológusnál voltam, aki állítja nekem nincs antifoszfolipid szindrómám. Mondtam neki, nem látja a laboromon? Mert én igen. Ennyit érnek kb az orvosok. Itt állok 42 évesen 3 vetélés után vagyis az első egy intrauterin retardáció volt, tipikus antifoszfolipid szindroma.
Most akkor próbáljunk 3 hónap után még egy lombikot? Mert ezt jól elcseszték, ráadásnak terhes lettem persze. Nem tudom, talán szteroid és aspirin mellett spontán kellene próbálkoznunk, lehet többre megyünk vele mint a híres orvosokkal. Úgy tűnik nekünk betegeknek kell kitalálni a terápiát és minden orvosi döntést kritikusan kezelnünk és utánajárnunk. Akkor minek vannak orvosok? Azért, hogy privát rendelésen beszedjék a pénzt.
Nem tudom mit csinálunk, lehet a koromra való tekintettel feladjuk a gyerekvállalást. De elég szörnyű, hogy ilyesmin kell átmenni orvosi hanyagság miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!