Hormonvizsgálati eredmények,megnézné valaki gond van e?
Sziasztok! Ma megkaptam a 3.napi menstruáció hormonvizsgálati eredményeimet. Megnézné valaki aki ért hozzá? Előre is köszönöm :)
TSH 1,03mIU/l
Luteinizáló Hormon 6.30IU/l
Follikulus stimuláló hormon 8,80IU/l
Prolaktin 210mIU/l
Menopauza előtt 59-619mlU/L
Után 38-430mIU/L
Ösztradiol 194,5 pmol/l
Menopauza után <118,2pmol/L
Premenarche <100,0 pmol/L
Inzulin 6,2 mIU/l
Inzulin 120 perc 16,4 mIU/l
AMH plusz 6.010 ng/ml
Homa Index 1.4
Glukoz 5.0 mmol/l
Glukoz 120 perc 4,3 mmol/l
POCT Glukoz 5,3 mmol/l
4-es,melyik cukor nem jó?
Az AMH-nak mennyinek kell lennie?
Köszönöm,hogy írtál,most kissé megijedtem. Már 3 éve nem sikerül a baba,eddig a férjemet kellett rendbe rakni,most akkor meg nálam is lettek gondok.. :(
Csak 2 hét múlva tudok menni orvoshoz még 1 lelet nincs meg.
A synlab oldalán elvileg ez a referencia érték.
30-34 0,576-8,13 4,11-58,0
Eszerint jónak kellene lennie ahogy néztem,vagy nem? :(
Az IR-pedig ezt találtam.
Az IR kifejezéséhez az úgynevezett HOMA indexet használják. A HOMA index az éhomi vércukorszitnek és az éhomi inzulinszintnek a szorzata osztva 22,5-tel. Amennyiben az így kiszámított érték 2,5 feletti, inzulinrezisztenciát jelent.
Nekem bőven alatta van,akkor csak nincs baj vele.
Ha valaki ért hozzájuk szóljon hozzá. Köszönöm. Én csak a netről tájékozódok egyenlőre. :)
6 körüli AMH PCOS-re utal. Nekem 5,4 volt és PCOS-em van.
Sajnos a cukorterhelésből jobb lett volna a 3 pontos, amikor 60 percnél is néznek cukor és inzulinszintet. A 8as válaszolónak igaza van. Ha a 120 perces a 0 perces alá megy az IR-t jelez. Sajnos a 60 perces érték nélkül nehéz megmondani, hogy milyen fokú. Szerintem csak kezd el az IR diétát és sportolj heti 4szer 45-60 perces intenzívet (mikor felmegy a pulzusod, de még nem kerül anaerob tartományba). Ha ezeket betartod, akkor pár hónapon belül ez nem lehet akadálya a teherbeesésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!