Ha még nem akarok gyereket, de félek, hogy majd nem lehet, hogyan vizsgáltassam ki magam, mit mondjak az orvosnak?
Hosszú és rendszertelen a ciklusom, kevés a havi vérzés, félek, hogy meddő vagyok vagy valami bajom van, de lehet, hogy csak a stressz okozza, de szeretném kivizsgáltatni magam olyan bajokra, aminek köze van a teherbeeséshez, amik akadályozhatják, hogy nincs-e valami a háttérbe, vagy miért ilyen a havim. Hogyan mondjam el ezt a nőgyógyásznak vagy más orvoshoz kell mennem?
Előre is köszönöm a segítséget.
20/L
Ha nem pár éven belül szeretnétek babát, lehet hogy korai/ felesleges most elkezdeni a dolgot.
Egyébként értelemszerűen csak magán úton van rá lehetőség, ott ha elmondod a dokinak, hogy félsz hogy majd nem jön össze a baba/nehezen jön össze, akkor ő elküld a megfelelő vizsgálatokra.
Az a kérdés, hogy ezt most kell e, vagy sem. Addig változhatnak a dolgok, pl lehet hogy most minden rendben, de addig meg úgy elcsúsznak a hormonjaid, hogy hamis biztonságérzetbe ringatod magad.
Én is féltem hogy nem fog rögtön összejönni, de hagytunk magunknak fél év időt orvos nélkül. Utána fordultunk csak dokihoz, amit amúgy jól tettünk.
A hosszú és rendszertelen ciklus rendezéséhez nem kell gyereket akarni, azt alapból ki kell vizsgáltatni. Elmész a nőgyógyászhoz és elmondod neki.
Azt viszont javaslom, hogy ne hagyd magad fogamzásgátlóval lekoptatni, hanem legyenek meg a hormonpanelek és vizsgálatok, hogy az ok kiderüljön.
Leginkább sehogy.
Ha már most ezen parázol, hidd el, nem jó irányben fogja befolyásolni a tehrebe esést.
Járj el az évi rákszűrésre, élj egészségesen és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!