Milyen vizsgálatokat kell kérnem, ha nem jön a baba?

Figyelt kérdés

Igazából csak pár hónapja próbálkozunk, de mindig együtt vagyunk ovu előtt/ovukor, szóval azért nekem fura, hogy mégsen jön össze.

Tanulva sok ismerősöm példájából, akik évekig vártak gyerekre, én nem akarok 1 évig próbálkozni, semmi értelmét nem látom, ha gond van, inkább derüljön ki minél hamarabb. Ha nincs, és összejön magától, akkor semmit nem veszíthetek.

Szóval, most elmegyek majd nőgyógyászhoz és azt fogom mondani, több mint 1 éve próbálkozom már. Ilyenkor milyen vizsgálatok jönnek?

Egy rákszűrés amúgy is esedékes már, az tuti lesz, vérvételre is gondoltam. De miket csinálnak még ilyenkor, amiből kiderülhet, ha gond van?

2020. júl. 8. 20:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem azt szokták mondani, hogy 20% esély van egy hónapban csak.

Legelején a vizsgálatok: spermavizsgálat, hormonvizsgálat, pajzsmirigy, átjárhatósági vizsgálat, cukor/inzulin terhelés. Kb ezekkel szokták indítani a folyamatot.

Érdemes olyan nőgyógyászt keresni aki jártas is a meddőségben, mert nem mindegyik nőgyógyász ért úgy hozzá.

2020. júl. 8. 21:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell kamuzni a nőgyógyásznak.

Menj magán nőgyógyászhoz, és mondd meg neki, hogy szeretnél vizsgálatokat, mert nem akarsz esetlegesen feleslegesen 1 évet próbálkozni, kidobni az ablakon. Szerintem ez egy tök normális érv, ha a nőgyógyász is normális, elfogadja.

Ez nem azt jelenti, hogy a legdurvább vizsgálatoknak is egyből neki kellene esni (mint petevezeték átjárhatóság - az tényleg csak ha nem akar már jönni a baba). Nagyrészt szerintem vérvizsgálatok, illetve ultrahangos és normál nőgyógyászati vizsgálatok lesznek.

Jah, és ami fontos: a párod is menjen el egy termékenységi vizsgálatra. Neki tényleg nem fáj, talán kicsit kellemetlen műanyag pohárba beleélvezni, de szerintem azért ezt túl lehet élni. Utána az ő vizsgálata pofon egyszerű.

2020. júl. 8. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!