Másoknak is kihat a szexuális életére a babaprojekt?
Úgy érzem, hogy valami nagyon elromlott a részemről...
1 éve kezdtük el a babaprojektet , már az elején is nagyon félve próbálkoztunk, (mármint én féltem kicsit ettől az egésztől) de ugyanúgy működött a dolog.
Viszont most az elmúlt pár hónapja, tulajdonképpen azóta, hogy elkezdtem ovuálációs tesztet, meg applikációt használni, meg hőmérőzni azóta minden elromlott...
Régen szinte kivétel nélkül mindig élveztem az együttléteket , mostanában már semmit nem érzek....
Azt hiszem az a gond, hogy elvégzendő feladatnak érzem az együttléteket.
A legjobban úgy tudnám megfogalmazni, hogy olyan mint egy vizsga ami az erőlködések ellenére nem sikerül.
Folyton kudarc ér benne és már nincs kedvem.
A páromnak sincs így kedve, hiszen látja rajtam , hogy nekem sincs...
soha nem gondoltam volna, hogy a mi életünket ez így tönkre tudja tenni...:(
Biztos vagyok benne, hogy ennek az egésznek van egy olyan akadály is, hogy nem érzem azt a hatalmas vágyat az anyaság iránt és félek is tőle.
A páromat sem tudom apának elképzelni.
Ami pl. zavar, most kövezzetek meg , hogy nem akar jogosítványt sem..
nekem kell majd ismét vezetnem , ha jön a baba..
Ne értsetek félre, én nem fogom ráerőltetni, csak így olyan furcsa , hogy majd ezt is nekem kell intéznem, ahogy ha szeretnénk elmenni valamerre kicsit nyaralni azt is...
olyan jó lenne kicsit azt érezni, hogy a férfi kicsit leveszi a vállamról ezeket a dolgokat, és elintézi helyettem..
Nem is tudom , talán az a baj, hogy nem érzem magam nőnek mostanában.
Kérlek meséljetek, hogy nálatok mi a helyzet?
Mit kellene tennünk, hogy kimásszunk ebből az egész mostani helyzetből?
Amúgy én azt érzem, hogy ki kellene mozdulnunk ebből a városból, meg a lakásból, mert mindig ugyanazok az ingerek érnek..
már a hálószobánkat sem szeretem, mert mindig hallom a szomszédokat, ahogy beszélgetnek, ott vannak közvetlen mellettünk, már minden zavar.
Minden kizökkent..
a hétvégéink is ugyanolyanok.
Nem tölt fel semmi mostanában..
Akik hasonló cipőben vannak vagy voltak valaha kérlek meséljetek.
Mászkálunk mi sokat, csak mindig ugyanoda. Talán tényleg csak ez a baj, hogy kellene egy kis élet a kapcsolatunkba. Neki jó így , én tudom hogy ő elvan, talán velem van a baj, hogy mindig új ingerekre vágynék. Az a baj, hogy én is lusta vagyok megszervezni meg ő is , és így soha nem lesz belőle semmi.. na ebben nagyon is hasonlítunk, csak jó lenne ha ő megszervezné és azt mondaná egyszer, hogy babám na most gyere elmegyünk ide meg oda, ekkor meg akkor indul a busz vagy vonat vagy fogná a kezem és kitalálna egy olyan programot amit még nem csináltunk..:D bármit, csak köze se legyen a megszokott hétvégékhez.
De amúgy tényleg nem panaszkodhatok, mert úgy gondolom sok mindenben passzolunk és kiegészítjük egymást, szóval én tőle szeretnék gyerkőcöt, imádom hogy türelmes és nehezen lehet kihozni őt a sodrából, könnyen alkalmazkodik és sokszor elképzeltem már, hogy ha lesz gyerkőcünk akkor tuti hasonlítani fog rá, hisz néha ő is még egy nagy gyerek.
No meg én is...
Talán pont ezért nem tudom magunkat szülőnek elképzelni, mert nem érzem magunkat érettnek rá, de ő mindig azt mondja, hogy pont az a jó, hogy tudunk még gyerekek lenni, és ez egyáltalán nem baj.
Amúgy igen , tényleg pszihológus kell..addig is elengedem a méricskélést, mert sehova nem vezet.
nem értelek utolsó, de köszönöm neked is a tanácsot.
Kérlek akik régóta próbálkoztok meséljetek, hogy ti hogy éltétek/élitek meg ezt az időszakot?
Úgy rémlik te már írtál ki egy kérdést kérdező nem olyan rég.
Ugyanezek a motívumok (valami elromlott, nem beszélünk sokat, elvagyunk egymás mellett, megyünk lombikozni, stb.)
Ott is meg lett mondva hogy érdemes átgondolni ilyen kapcsolatba szülni. Nem, nem egészítitek jól ki egymást. Téged nyomaszt hogy nem vesz le dolgokat a válladról és még csak meg sem tudjátok beszélni.
Mi 1+ éve próbálkozunk már, van hogy én is jobban ráfókuszáltam (ovu teszt, durva számolgatás,termékeny időszakban 2naponta mindenképp), de mielőtt még nagyon nyögvenyelőssé vált volna és megmérgezte volna a kapcsolatunk, leálltam. Mikor tisztult a fejem 1-2 hét múlva, megbeszéltem ezt a férjemmel is. Azóta megbeszéltük, hogy lazábban vesszük pár hónapig, itt a nyár, utazunk, élvezzük az életet. Ha nem jön össze ősszel, akkor télen először elmegyünk síelni is. Várom nagyon, de ha összejön a gyerek, az is szuper lesz.
Én is 35-höz közel járok, mindenkinek a környezetemben vagy most lesz, vagy van gyereke, és mi is kapjuk a kérdéseket, de le tudjuk reagálni.
És bízok a férjemben, tudom hogy remek apa lesz (egyébként nem is vállalnék vele gyereket, mert, őszintén, akkor minek?), a gyerekvállalásra meg tudatosan készülünk, így igazából nem rettegek.
A gyerekvállalás tipikusan nem olyan dolog, amibe rettegéssel kellene belevágni, mert ha ott lesz a kicsi, a pánikod csak fokozódhat a sok váratlan szitu miatt, és ez a lelkiállapot a gyerekre is kihat.
Természetesen mi senkik vagyunk neked, azt csinálsz amit akarsz, úgy irányítod az életed ahogy neked tetszik, de érdemes azon elgondolkodni, hogy a válaszolók nagyja ugyanazt szajkózza.
nem tudom ki lehetett, nekünk még csak most kell jelentkezni, hogy egyáltalán elkezdjék a vizsgálatokat.
Legalábbis a nőgyógyászom és az urológus is oda küldött minket.
De kíváncsi lennék erre a kérdésre, majd megkeresem.
Azt hiszem még várok kicsit mielőtt jelenkezünk..
szeretnék kicsit most párommal kettesben időt eltölteni, és elfelejteni ezt az egész baba dolgot.
2,5 éve éve próbálkozunk. Én majdnem
Nem születtem meg, szüleim 3 évig próbálkoztak és akkor 29 éve más volt a tudomány. Feladták
Totál Majd bekerültek a Kaaliba és kiderült, hogy el volt záródva anyukám.
Megnyitották és itt vagyok 29 évesen. Elezdtük a próbálkozást és én ezzel a tudattal, hogy szüleimmel mi történt, brutálisan rápörögtem. Tesztek minden mennyiségben. Szörnyű volt az első fél év, de onnantól elvágtak mindent. Nem teszteltem soha és nem is érdekelt. Mármint az aggodás. Jön, amikor jön. 2 év után túl 2 műtéten és minden francos vizsgálaton, bekerültünk nagy nagy nehezen a Kaaliba és most vagyok a 10. Dpo az első Inszem után. Nem tudom mi lesz... majd eldönti fent valaki :) nem stresszelek, nem izgulok. Nem nagyon éreztem még ilyen nyugalmat.
Sokat utazgatunk belföldön, szerencsére családiházban élünk így sokat grillezünk, barátokkal is sokat vagyunk és repülnek a napok.
Próbáljátok élvezni az életet, mert annyira gyorsan telik az idő.
Próbáljátok meg azt hogy nyárra felfüggesztitek ezt az egészet. És mindent átbeszéltek, hogy mit mit szeretne a jövőben elérni. :)
Sok sikert! :)
Szerintem a gyerekvállaláshoz egy picit el kell engednie magát az embernek. Én mindig is önállónak tartottam magam, viszont a gyerek miatt el kellett engednem az ÉN-t, és helyébe a MI-t engedni. Hogy el tudod-e képzelni magad anyának, a párodat apának? Ismerős az érzés, én is félek új dolgoktól, a végén pedig megszeretem őket. Ilyen volt a külföldre költözésem is... a gyerekvállalással is úgy voltam, hogy csak legyen kint egy munkahelyem, utána már biztos munkahelyem.. Január-február környékén elengedtem a témát, először használtam ovutesztet, és pozitív lett a terhességi tesztem, de sajnos itt hagyott az angyalkánk. Azóta én tesztelek, de csak magamnak, mert IR és PCOS-em van, és nem jeleztem a páromnak, hogy na most itt az idő, mert nem szeretném, hogy kényszer legyen. Én tudjam, hogy kb. mikor kell együtt lenni, és úgy alakítom a napjainkat. De ezen kívül igyekszem nem stresszelni, mert az nem tesz jót. Mi mikor belevágtunk a babaprojektbe, én azt mondtam, hogy addig kell élvezni az életet, amíg nem érkezik meg a pici, mert addig oda megyünk ahova szeretnék - persze gyerekkel is, csak kicsit nehézkesebb a dolgokat összehangolni.
Az élet sem mindig habos, ahogy a párkapcsolatok, meg kell tanulni a nehézségeket együtt legyűrni.
Kitartást, és ne adjátok fel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!