Már 9 hónapja abbahagytam a fogamzásgátlót, de még mindig nem jön össze a baba, mi lehet a baj?
Szó szerint ugyanígy vagyok. 10 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót, 30-50 napos ciklusaim vannak. Egyfolytában negatívak voltak a tesztjeim és múltkor betelt a pohár, elmentem orvoshoz, mert úgy gondoltam ez így nem normális.
Sajnos beigazolódott a gyanúm, PCO-m van :(
Szerintem menj el te is. Rendszertelen ciklussal nincs értelme várni a csodára.
Nekem a fogamzásgátló teljesen tönkretette a hormonháztartásom.
Elötte rendszeres volt a menstruációm, viszont miután abbahagytam több mint egy évig nem jött meg... Aztán csak gyógyszerekkel sikerült teherbe esnem.
Én is valami hormon problémára gyanakodok, úgyhogy szerintem menj el a nőgyógyászhoz és nézesd meg a hormonszintjeidet.
4-es válaszoló,nagyon jól teszed.
Én 5 év szedés után hagytam abba a tabletta szedést (24 évesen) és több mint másfél évig össze-vissza jött meg. 30-55 napos ciklusaim voltak. Teljesen felborult a hormonháztartásom.
Szerencsére végül spontán összejött a baba, 22 hónapnyi próbálkozás után. 🙂
1. Fogamzásgátló előtt milyen volt a ciklusod?
2. Még jó, hogy eddig nem sikerült teherbe esned, ugyanis a coverex ACE-gátló, ami terhesség alatt szigorúan ellenjavallt, mert súlyos fejődési rendellenességeket okozhat.
Szóval első körben inkább orvoshoz kellene elmenni, leváltani a gyógyszereid és kivizsgálni, hogy miért marad ki a menzeszed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!