Volt másnak is, hogy 3 hónapig el maradt a menstruációja? Pcos-em van.
Amikor a második menstruaciom is ki maradt csináltam egy terhessegi tesztet, negatív lett!
Nektek mi hozta meg a menstruációt? Tanácsot szeretnék kérni. Orvoshoz van időpontom már!
Nos nekem hasonló problémám volt. 2015-ben abbahagytam a fogamzásgátót, utána évekig rendszertelen volt a menstruációm, jobb esetben "csak" 60 naposak, rosszabban 76-105 naposak...
Több évnyi szenvedés után ez a tanácsom:
Menj el az orvoshoz, mondd el a panaszod.
Ha az az orvos nem küld el azonnal terheléses cukor és inzulinvizsgálatra illetve hormonsorra, akkor tudod, hogy rossz orvosnál jársz. Kérdezz ezekre rá, ha nem akar elküldeni oda, válts.
Teljesen fölösleges "meghozatni" a menstruációt, az semmit nem fog segíteni a probléma gyökerén.
Ha meg csak okoskodik a doki labor nélkül hogy kevesebbet kéne enni meg vacsira csak egy almát (mint az én régi orvosom :)) hagyd ott a francba megint.
A hormonsor és a terheléses (min. 3 pontos!) cukor és inzulin után látja egy megfelelő orvos, hogy pontosan mi a probléma. Van-e inzulinrezisztenciád (ami gyakran párosul ezzel a problémával, magas inzulin és/vagy glükóz a vérben tulajdonképp blokkolja a peteérést és sok más testi funkciót).
Amit addig is tehetsz (és a doki is ezeket fogja javasolni):
- cukor és szénhidrátszegény diéta - sok zöldség, kevés gyümölcs, napi 5x-i étkezés, semmi cukor, fehér liszt, stb. 160 gramm diéta a leggyakoribb, olvass utána
- mozgás heti 4-5x min. fél óra, akár otthon fitnessz videókra
- gyógyszert is írhat fel a doki ha úgy van de az magában nem megváltás
- ha stresszes nagyon az életed, azt rendezd, ultrastresszes melóból érdemes váltani
- kezdj el szedni D3 vitamint (nyáron is), vasat, B-vitamin komplexet.
Amit kiegészítésként nagyon tudok ajánlani:
jelentkezz Aviva tanfolyamra (1x4 óra), az országban sok helyen elérhető. Ez olyan intimtorna ami más nőgyógyászati bajok mellett a PCOS esetén is tud segíteni, de kell a gyakorlati oktatás hogy megfelelően végezd. Utána tudod otthonról végezni.
3 hónap alatt rendszerezte a menstruációm (persze mellette a fentieket is tartottam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!