Márciusra kaptunk meddőségi klinikán időpontot. Párommal viszont tegnap szakítottunk. Egyedül is elmehetek a klinikára kivizsgáltatni magam? Vagy csak párosan lehet? 42 éves nő vagyok.
Elmehetsz egyedül is. Kérdés, hogy megéri e, hiszen alapból először a férfit vizsgálják, mert az egyszerűbb és fájdalommentes. Nőként elég fájdalmas vizsgálatokon is túl kell esni és kb felesleges is lehet, hiszen van rá esély, hogy a párod volt a problémás, nem te.
Msik oldalrol viszont Magyarorszagon egyedülállóként is van lehetőséged mesterséges megtermékenyítésre ha meddo vagy, illetve a korod miatt alacsony a valoszinusege a spontan terhessegnek.
Nagyon sajnálom.
Azt nem tudom, hogy ebben az esetben, mi a protokoll. Kérdezd meg a klinikát, ahova bejelentkeztetek.
Viszont, ha még így is gyereket szeretnél, azt tudnod kell, hogy mesterséges megtermékenyítést pároknál végeznek. Kivételt képez olyan egyedülálló nő, akinél életkora (nem tudom, hány éves kor fölött, de lehet, hogy te ennek megfelelsz), vagy egészségügyi problémája miatt más lehetősége a gyermekvállalásra nincs.
Nem tudom a leírásod alapján, mennyire szeretnél így is gyereket, de az örökbefogadás is szóba jöhet.
Ebben tudnék tanácsot adni (öf.szülő vagyok). Vagy csak, ha beszélgetni szeretnél, írj nyugodtan privit.
46/N
Párhuzamosan vizsgálnak (legalábbis azon a három klinikán ahol mi voltunk, ott úgy volt), majd egyben értékelik a leleteket . Az első konzultáción tőlünk kertek házassági anyakönyvi kivonatot ezt lehet közjegyző által hitelesített élettársi igazolással helyettesíteni. Állami és magán intézményben is így volt.
Úgy gondolom, hogy maganban első lépésként nezess egy amh szintet kb 6000 Ft, nőgyógyász el tud kuldeni 3. És 31. Napi vetvetelre, illetve szinten magamban elmehetsz egy atjarhatosagi vizsgálatra.
Meddőségi központban egyefulallokent érdemben sajnos nem tudnak mit kezdeni veled!
Sajnálom a szakítást
lombikra jelenleg csak házaspároknak van lehetőségük. Néhány vizsgálatot megcsináltathatsz, de inszemet sem csinálnak egyedülállónak. Sajnálom, hogy szakítottatok.
Hogy hogy ennyit vártál a babával? Ha megkérdezhetem.
5!
Nem igaz.
"1/A. § * Az Eütv. 165. §-ának d) pontja szerinti egyedülálló nő esetében (a továbbiakban szintén: kérelmező), amennyiben
a) egészségi állapota (meddőség), vagy
b) életkora
következtében gyermeket természetes úton nagy valószínűséggel nem vállalhat, az egészségi állapota által indokolt, az Eütv. 166. §-a (1) bekezdésének b)-d) és f) pontja szerinti reprodukciós eljárás végezhető el."
Valóban ez van jszban, csak sajnos jelenleg Magyarországon nincs donor sperma és donor embrió sem.
Brnobol lehet spermat behozatni, de ez egy bonyolult eljárás, akkor már egyszerűbb ott elvégeztetni a beavatkozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!