Ki mennyi idő alatt jutott el az első inszeminàciòig?
Inszeminációt csak kisebb probléma esetén csinálnak úgyis.
Júniusban voltunk első konzultáción. Megcsináltattuk a kötelező vizsgálatokat és augusztusban összegzés volt, szeptemberben lehetett kezdeni. Ez 2018ban a BMCben, Szűcs doktornál. Augusztusban magánban voltunk nála, hogy gyorsítsuk a folyamatot.
Az én gondom nem tűnt kicsinek elsőre, mégis nagyon hamar meg ölt az első inszem. Nekem az injekciók adásától számítva a 14. Napon volt az inszeminacio.
Nekem teljes hipofizis elégtelenségem van gyerekkoromtól. Kb 10 hormon teljes hiánya. Soha nem volt még magától mensesem sem peteeresem. A méhem és a petefeszkeim fele akkorák voltak mint egy átlag korom neki nőé. A petefeszkem 1,5 cm volt darabja... A kaáliban kezdtük és ott is azt mondtak, hogy lehet meg sem moccannak a petefeszkeim, mivel “hibernalva” vannak. Sose működtek még... ez elég ijesztő volt. De elkezdtük a szurikat. Fsh és Lh pótlás nagy dózisban, és a 6. kezelési napon 3 db 12 mm-es tüsző a bal oldalt, jobb oldalt semmi. Még 5 nap szurizás és a végére 6db 15-17 mm-es tüsző. A bal oldal nem működik. Két nap múlva meg is csináltak az inszeminációt. Most várom az eredményt.
Hozza kell tenni, hogy mivel sose volt peteérésem, rengeteg csoda sejtem van. Csak a nagy kérdés volt h van e verellatasa a petefeszkeimnek vagy csak ott vannak maguknak szépen.
A doki is meglepődött!!
Szóval sztem nem csak probléma függő hogy mennyi idő eljutni az inszeminacioig, kinek h reagál a hormonokra a szervezete. Nekem meglepően jól.
Technikailag ez kis probléma, mivel stimuláció inszemnél és lombiknál is van - tehát ilyen tekintetben mindegy. Nagyobb probléma, ha nincs petevezető, nincs megfelelő spermium, normáltól eltérő a méh stb., ami kizárja az inszem lehetőségét.
Érdekesnek tartom, hogy 6 tüszőnél megcsinálták, mert nagyon nagy a többes ikerterhesség kockázata. Drukkolok, hogy sikerüljön és ne hármas-négyes ikrekkel ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!