Sikerült valakinek úgy teherbe esni, hogy a pár férfitagja antidepresszáns gyógyszert szed?
10: Értem, de egyesek itt azt írják sokan, hogy ha depressziós a csávó és antidepit szed, ne szüljön neki gyereket, ami nettó baromság és érzéketlenség. Az antidepresszáns NEM károsítja a magzatot.
Persze én is azon a véleményen vagyok, hogy 40 évesen már nem kéne szülni.
A lepontozható válasz :D
Nem a magzatot károsítja az antidepresszáns, hanem egy depressziós apuka károsíthatja a gyerek lelki világát... Kötve hiszem, hogy egy depis apuka kiegyensúlyozott gyereket tud nevelni. Persze mondhatjuk azt, hogy nincs család amelyik 100as...de ha már eleve hátrányos helyzetből indulunk, és erről még tudni is lehet, akkor az inkább felelőtlenség. Esetleg, ne adj isten a gyerek is depresszióra való nagyobb hajlammal születik.
Én ezt biztos, hogy nem vállalnám be - akkor se ha én magam lennék így és akkor se ha "csak" a párom. De nem vagyunk egyformák.
Az megint érdekes kérdés, hogy vajon a férfi szorongása mire vezethető vissza. Talán közé lehet ehhez:
"Negyven évesek elmúltunk, tizenegy éve nem jön össze a gyerek. Meddőségi kezelés mellett sem sikerült."
Én a kettőt számba véve biztos, hogy feladnám és inkább arra koncentrálnék, hogy a férjem jobban érezze magát.
"senki nem ér azért kevesebbet, mert antidepresszánst szed."
Senki nem mondta, hogy kevesebbet ér. Ne sarkíts!
Viszont egy szorongó embernek a lelki világa kihat a gyerekre. Illetve a gyereknevelés stressze még jobban megnyomja a szorongást, illetve nem beszéltünk még az öröklődő hajlamról, aminek a vége öngyilkosság is lehet. Szuper kilátások egy gyereknek.
Ha én választhatnék, nem akarnék egy ilyen családba születni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!