3.5 TSH teherbe lehet esni vagy kezelni kellene?
Ha a normál tartományban van, akkor normál..
Amúgy teherbe eséshez az 1,0-1,5 körüli az ideális, de ha nem alul-, vagy túlműködik, nincs gond.
Endokrinológia kell, ha aggódsz.
Első terhességnél az első halvány pozitív teszt után vettek vért, akkor 3,7 volt a Tsh-m, de ezt nem látta endokrinologus, így nem is kaptam rá gyógyszert. Szerencsére nem is lett baj, egészséges gyermekem született.
Most összetettebb a dolog mert kiderült hogy a prolaktinom is magasabb a Tsh-m is Pco-m +ir-em is van. Szóval minden kezelve lett, a 3 körüli Tsh-m is. Levittük 1.025 re, jelenleg 25 hetes kismama vagyok es nem kellett emelni az adagon mert maradt az érték 1.5 alatt amit az endokrinologusom egyébként 4 hetente ellenőriz.
Szóval a válasz, szerintem érdemesebb gyógyszerrel kezelni, bár úgy tudom hogy magasabbal is teherbe lehet esni, csak nehezebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!