Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Van esély a teherbeesésre, ha...

Van esély a teherbeesésre, ha minden immunológiai vizsgálatom rendben van, de a TSH-m 3,9?

Figyelt kérdés
Referencia èrtèken belül vagyok,de úgy olvastam ez magas? Vagy csak abban az esetben jelent rosszat,ha más egyéb érték sem jó?
2019. aug. 19. 16:11
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Tapasztalatból mondom, hogy a 3.9 magas, le kell vinni legalább 2 környékére.A mindennapi élethez tökéletes lenne, de teherbeeséshez sok a 3.9. Keress fel egy endokrinológust, ír gyógyszert, valószínű pár hónap alatt eléred az idealis érteket Minden jót es sok sikert kívánok!
2019. aug. 19. 16:15
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Azt nem írtam, hogy egyébként ilyen értékkel is teherbe lehet esni, csak a terhesség alatt mégjobban megemelkedik a tsh szintje ami sem a babának sem a mamának nem jó.Én 3.1 tsh-ra (korábbi eredmény) 25 mg euthyrox-ot kezdtem el szedni most is szedem, nem rég voltam vérvételen és 2.4 az értékem és 10 hetes kismama vagyok 😊
2019. aug. 19. 16:19
 3/9 anonim ***** válasza:
93%
Ennyi a TSH, de mennyi az ft4, ft3, aTPO? En 4,0-as es 3-as TSH-val lettem varandos, de a tobbi ertekem rendben volt, ezt szubklinikus alulmukodesnek hivjak, es igy csak kicsit kell jobban erolkodnie a szervezetemnek (ezt mutatja az emelkedett TSH-szint), de maguk a pajzsmirigy-hormonok rendben voltak/vannak. Igy nehez megmondani, hogy nalad ez nehezitene-e vagy sem, a referenciaertek varandossaghoz 2,5-os TSH, illetve inkabb 1 alatti TSH-ertek, em az alapesetben maximum 4,2.
2019. aug. 19. 17:08
 4/9 A kérdező kommentje:

FT4:16.060 FT3:5.950 ATPO:5,9

Az orvos azt mondta,hogy ezek teljesen rendben vannak,csak a Tsh nem jó,de referencia értéken belül van.

2019. aug. 19. 17:39
 5/9 anonim ***** válasza:
90%

Az fT értékek jónak tűnnek, bár tudni kéne a referencia tartományt és a felső határértéket kell közelebb lennie mindkettőnek. Anti-TG-t nem néztek? Nekem mindenem jó volt és csak abból derült ki, hogy Hashimotom van.

A TSH tényleg magas. Meg tudja akadályozni a normális peteérést, a beágyazódást ill. vetélést is okozhat. Valamint ha magas teherbeesés előtt fokozottan kell figyelni, mert a terhesség első 16 hetében a magzat az anya pajzsmirigy hormonjait használja és ha emiatt nő még gyorsabban a TSH vagyis jelentkezik alulműködés még jobban, akkor megnő a vetélés kockázata.

A jó hír, hogy egy jó endokrinológus könnyen be tudja állítani. Lehet kell gyógyszer, de ne ijedj meg, ami abban van, ugyanaz a hormon, amit a saját pajzsmirigyed termel és azért kell pótolni, mert keveset termel belőle.

2019. aug. 19. 19:41
 6/9 A kérdező kommentje:

Akkor lényegében nem konkrétan a teherbeesést,hanem inkább a terhesség megtartását nehezíti meg?

Gyógyszer mennyi idő alatt rendezi a Tsh-t?

Minden eredményem jó lett. A nőgyógyászom erre az egy értékre mondta,hogy nem jó. :( Nagyon meglepett egyébként az eredményem. :(

2019. aug. 19. 20:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én endokrinológushoz jártam, pm túlműködéssel, gyógyszert szedtem és azt mondta ha referencia tartományon belül van a tsh, akkor semmi gond, 3,8-cal estem teherbe, nem lett semmi baj.
2019. aug. 19. 20:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A teherbe esést is nehezíti illetve utána a magas TSH vetélést okozhat.

Biztos van olyan akinek sikerült magassal is, de lehet nem véletlen mondja a legtöbb elismert endokrinológus, hogy 2 alatt jó.

Nekem 2,2vel sem sikerült, csak mikor beállítottuk. Egyébként a jó endokrinológus nem csak az értékeket kezeli és azt nézi, hanem a tünetek alapján is kezel. Ha pm alulműködés tünetekből nagyrészt megvan mind, tök mindegy neki, hogy mennyire vagy határértéken belül vagy kívül.

Egyébként a jól beállított gyógyszer gyorsan megoldja, de érdemes eleinte a havi kontroll. Ahogy teherbeesés után is.

2019. aug. 20. 09:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.
2019. aug. 20. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!