Használna az inofolic vagy felejtő az én esetemben?
Sziasztok!
Egy éve abbahagytam a fogamzasgatlot, ami utána teljesen jól beállt a menstruaciom. De az elmúlt két hónapban nem jelentkezett, ezert mentem el a nőgyógyászhoz aki tovább küldött az endokrinologushoz, aki vérvétel és cukor terhelés után megállapította a PCOS-t és az ÍR-t. Nem adtak nekem 120 vagy 160 grammos szénhidrát diétát, annyit mondott a dietetikus, hogy kerüljem a fehér dolgokat, és a cukrot. Ami össze is jön. A sportot meg nem tudtam beiktatni a mindennapjaimba sajnos, de azt is megoldom. Merckformin xr gyógyszert irt fel nekem a doki 1x500 mg. Sikerült is 4 kilótól megszabadulnom. Babát szeretnénk a férjemmel, és sokat olvastam az inofolicról, hogy sokaknak beállította a menstruaciot és sikerült a baba. Szerintetek ez a gyógyszer melett megpróbálhatom? Kell az orvos engedélye hozza? Vagy ha nem jó az inofocil, van valami más ami segíthet?
Előre is köszönöm a válaszokat!
#1-es vagyok, ami még hasznos:
- D vitamin, 2000 NE/nap
- E vitamin, 400 mg/nap
- sima folsav 1,5 mg/nap
Én ezeket szedtem még.
Pajzsmirigy hormonokat nézet az endo doki?
Az hogy nem ajánlották kifejezetten a 160g-os ch diétát, az szerintem hiba, pláne hogy gyógyszert viszont szedsz. Ha csinálnád nagyobb esélyed lenne.
Nekem egyébként ugyanígy PCOS és IR mellett lombikkal sikerült. Pedig nekem a menzeszem is rendszeres volt. Inofolicot is ittam fél évig, nem segített, de legalább drága volt, illetve később kiderült hogy MTHFR heterozygota vagyok, így a folsav helyett folátot szedhetek csak.
Szerintem ezek a dolgok összetettebbek, mint hogy egy dolog segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!