Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Inzulin rezisztenciám van,...

Rihannafenty kérdése:

Inzulin rezisztenciám van, lehetek terhes?

Figyelt kérdés
Sziasztok,inzulinos vagyok,de enokrin dokim és nő gyogyim is javasolta a gynesitol ivását mert állitolag rendbe rak! Ez mennyire igaz?! Segitett valakinek? Azt is mondták max 2 3 hónap es babám lessz!! Pcom is van...2 mm-es szokott lenni a tüszőm,de tegnap 10mm-eset latott a dr.nő azt mondta már kezd alakulni,javulni a helyzet!! Szerintetek?? A pcosoknak nem éri el a 10mmet azt mondta de nekem már volt 10mm-es akkor segít a gynesitol?

2019. aug. 1. 12:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
89%

Ezek borzasztó magas értékek. Amelyik doki erre azt mondta, hogy ez enyhe és nem ad rá gyógyszert, az adja vissza a diplomáját.

Ha a 120 perces cukor nem megy vissza 7 alá, az már glükóz intolerancia, ami egyenes út a cukorbetegséghez.

A 60 perces cukrod felmegy 10 fölé, ami még cukorbetegeknél is durva, és minél lejjebb kéne tartani.

Az inzulinod meg 60 és 120 percnél is bőven 100 fölött van. Konkrétan a 120-as még magasabb mint a 60 perces, amikor annak már mennie kéne vissza. Majdnem 20x-a (!!!) a kezdőnek.

Csak hogy lásd: ideális esetben a kezdő inzulinnak 5 és 7 közé kell esnie - a 60 perces max 5-szöröse lehet a kezdőnek és a 120 perces meg max 3-szorosa.

Téged úgy félrekezelnek, hogy öröm nézni. Örülhetsz ha 1-2 éven belül lesz ebből baba, nem hogy 2-3 hónap. Mire ezt be tudják állítani és HA tartod a 120-160 g-os szénhidrát diétát szigorúan, meg a kardió mozgást, akkor lejjebb lehet vinni.

Tudd hogy ez nem csak holmi hóbort. A vér magas inzulin és cukor szintje megakadályozza a beágyazódást, van olyan eset amikor már a peteérést is befolyásolja, és vetéléshez vezethet. Nagyon nagyfokú tudatosság kell részedről, hogy mindent betarts és lejjebb menjenek ezek az értékek, hogy legyen esélyed teherbe esni. A Gynositoltól meg egyebektől ez nem fog javulni. Nem feltétlen felesleges, de ebben a szituban nem fog segíteni, annyit amennyit Te szeretnél.

Keress egy normális endokrinológust!!

Endocare-ben mehetsz bárkihez, de a legjobb Tűű László, Sportkontrollban Bayer Helga, esetleg Periodx-ben László Dániel, Balogh Illés nem emlékszem hol rendel, de őt is lehet keresni.

A saját idődet rabolod ha nem lépsz ebbe az irányba!

Sok sikert és kitartást!

2019. aug. 2. 09:15
 12/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm csajokhogy ilyem részletesen leírtátok és degítettetek nekem! Akkor tovább kell lépnem és nem ebben ringatózni,egyébként 23éves vagyok még csak :(....ja és a leleteim direktbe megmutattam más dokinak is akivel elég jó kapcsolatban vagyok,mégis ő sem figyelmeztetett..sőt mondtam.hogy diétát javasold az endokrin doki..ő meg lehurrogott hogy nekem arra semmi szükségem mert nem is vagyok kövér,csak igyam ezt a szart! :( hát más dokik után fogok kutatni köszönöm még1x csajok hálás vagyok nektek!!!!
2019. aug. 2. 10:44
 13/13 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Hogy vagy? Összejött a baba? váltottál orvost? Változtak az eredményeid? Most én is ilyen cipőben járok mint te. Örülnék ha megosztanád mire sikerült jutnod az ügyben. Nagyon Köszi.
2020. jún. 30. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!