Terhesség esetén gyomorégés mikor jelentkezhet? És kinél milyen formában? Éves után, vagy mindig?
Nekem az első trimeszterben volt reggeltől estig, evéstől függetlenül.
Utána meg már annyira nem volt, hogy a savas üdítőket és ásványvizeket kívántam.
Nekem végig volt.Alapból refluxos vagyok de a terhesség alatt le kellett tennem a gyógyszert amit szedtem és megtriplázódott a gyomorégésem.Volt,hogy teljesen feljött és égett és csak ülve tudtam elaludni.
A salvusvíz enyhítette néha picit
Nekem 31 hetes kortól reflux. Igazából nem fájt annyira, de vízszintes helyzetben jött fel a savam. Nagyom rossz volt :(
Második gyerekkel megúsztam
Nekem is volt már korábbról kóros refluxom, most csak a vény nélküli vacakokat szedhetem, amik nem érnek semmit. Persze diétát tartok, de nagyok hiányoznak a rendszeres gyógyszereim.
Nekem folyamatosan be van gyulladva a torkom, orrüregem a visszajövő sav miatt, sőt, egy hónapig a fülem is gyulladt volt tőle. Sajnos ez már krónikus, egy orvos se mert adni erős gyógyszert, a fül gyulladást is csak tünetileg kezelték, szóval számítok rá hogy visszatér meg a maradék pár hétben.
Egyébként reggel azért erősebb mert fekszel és így könnyebben csorog vissza a sav- ha reggel is erősen érzed, akkor aludj magas párnán, akar kettőn is, így elkerülhető a visszacsorgás. Evés után pedig sajnos mindenképp fokozódik hiszen étkezésre kezdődik a gyomorsav termelés nőni, nekem erre az vált be hogy nagyon lassan eszek és tényleg sokszor kicsit. Mondjuk nekem éhség fajdalmam is van, ez azt jelenti hogy kaja előtt is faj ha éhes vagyok a gyomrom, kaja után meg azért mert tele van :D
Jajj ez a nyavalyás reflux, már nagyon várom hogy meglássam a kisfiam élőben, de megegyszer nem indulnék neki a terhességnek reflux műtét nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!