Ha több gyereked is van. Egyik negyven körül?
"Gyakorisága az anya életkorával nő, de a Downos gyermekek 75%-át 35 év alatti nők szülik. 30 éves anyánál 1/1000, 40 éves anyánál 1/100 az esély Down-szindrómás magzatra. Az apa kora 50 év felett játszik szerepet."
Persze így sem túl gyakori, de sokszoros a kockázat.
Én 36 és 38 évesen estem teherbe, az 5. majd a 3. próbálkozós hónapban (37-39 évesen szültem), egészséges mindkettő. Most 40 vagyok, ha idén összejön, akkor lesz harmadik is, ha nem, már nem, de nem a korom miatt. Ha egyszer kikerülök a pelenkás korszakból, sztem nem vágok bele újra 😃
Viccet félre téve, az én doktornőm elmagyarázta, hogy már rég nem él az, hogy 35 fölött több a down-os baba. A legújabb statisztikák szerint nincs nagy különbség a százalékokban 35 fölött vagy alatt.
Szóval, azt nem tudom, hogy hamar össze fog-e nekünk jönni most, hogy 40 vagyok, de 36-39 között könnyen összejött 😃
Barátnőmnek nem.
2 gyereke első hónapban sikerült
A 3. 38-39 lett volna amikor elkezdték
44 éves nem jött össze
Volt dokinál is
Követték a peteérését, már nincs csak kb minden 3. Hónapban.
Már lemondak a babáról, védekeznek is. Ennnyi idősen ők már nem vállalják
25 és 28 évesen elsőre teherbe estem, semmi gond nem volt.
A harmadik babával 35 évesen kezdtünk probàlkozni. Gyorsan teherbe estem most is (2-3 hónap alatt), de sajnos két baba elhalt progeszteron hiány miatt. A harmadik terhességet sikerült kihordani, hormonpótlással.
Hiába nézek ki sokkal fiatalabbnak, sportolok, egészséges vagyok, de mégse olyan, mint huszonévesen.
Első 22 évesen a harmadik hónapban.
Második 26 évesen 2 év és egy laparos műtét után.
Harmadik 30 évesen az ötödik hónapban.
Most vagyok 38 és ez a második próbálkozós hónapunk. Majd kiderül.
Sziasztok.. 21 éves voltam elsőnél elsőre sikerült 2nál 24 szintén
Most 35 vagyok és 3 hónapja próbálkozunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!