Mit szóltok hozzá? A Mikola féle ügyre gondolok. Hogy meg akarja akadályozni hogy fizetni kelljen a szülésért?
Hát nagyon jó lenne, ha nem oda kellene a sok pénzt hordani. De szerintem sajnos ez ellen semmit se lehet tenni. Míg lesznek olyan emberek, akik simán odaadják a pénzt, akkor a doki a többitől is el fogja várni, s a többi kénytelen lesz...... vagy mehet ahová akar. Sajnos ez van :( Kár, hogy elekzdődött ez az egész.....
4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 37 hetes pocakcsajszi anyukájuk
10 hetes km vagyok. Én direkt nem kérdeztem ráa tarifára a dokinál, magánrendelésére fogok járni, ott fizetek, plusz egy jelképes összeget a szülésnél, ha tényleg úgy viselkedi - ott lesz, nem elérhetetlen stb.
Viszont nem értek egyet az egyik előző hozzászólóval. Nincs olyan munkakör ma Magyarországon,amit megfizetnének! Más munkahelyeken nincs meg a lehetősége a hálapénznek, mégis megélnek valahogy... undorító ez az egész helyzet...
Én örülök, hogy Mikola ilyen normálisan nyilatkozott.
Tényleg nagyon brutál amit el tudnak kérni.
Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy az nem gond, ha az ember ad valamennyit szülés után, főleg ha a doki nincs is bent a kórházba, hanem úgy hívják be.De akkor se kéne, hogy tarifa legyen!Ja és azt kicsit kiakasztónak tartom viszont, hogy magán rendelésen képesek tíz ezer forintot is elkérni egy 3 perces vizsgálatért....
Én most SZTK-ba járok, de nagyon kedves a doki.Egyenlőre úgy tűnik, hogy ügyeleten fogok szülni...
Mondjuk azt sem tartom normálisnak, hogy vannak olyan dokik, akik az ügyeletes idejük alatt nem dolgoznak lelkiismeretesen, mert tudják, hogy ezért nem kapnak annyit...azért nem erre esküsznek fel...de persze ez nem minden dokira vonatkozik.
24+5 hetes kismama
Sziasztok! Engem csak az idegesített a terhességem és a szülés alatt, hogy mivel nem tudtam fizetni hiába volt időpontom Uh-ra, mégis 2 órát ültem ott, mert a doki oda rendelte a "fizető" kismamáit és nekik nem kellett sorukra várni. Nem értem, hogy miért nem a saját rendelőjébe hívja az ilyen kimamákat, miért az állami intézményekben vizsgálja, ha már úgyis elkéri a pénzt. Illetve az is zavart, hogy a szülésem alatt egyetlenegyszer sem láttam az orvost, csak már miután a méhlepény is meglett. Könyörgöm ne mondják már, hogy ilyen+ olyan keveset keresnek, hiszen erre esküdtek, a gyógyításra, nem a pénzre.
Egyébként egy eladó, vagy egy takarító, vagy egy szellemi munkás is jóval kevesebbet keres ugyanazért a munkáért itthon, mint nyugaton. És ez már akkor is így fizetett mikor ő ezt szakmájának(jobb esetben hivatásának) választotta, nem érhette meglepetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!