Akik hosszú ideig egyáltalán nem estek teherbe (tehát nem vetélés miatt nem sikerült a baba), azoknál kiderült ennek az oka?
2 éve próbálkozunk, elvileg férjemnél van gond, de folyton azon kattogok, hogy talán engem is jobban ki kellene vizsgálni.
(Ami biztos, hogy mindig van peteérésem, és átjárható vagyok, nincs autoimmun betegségem, sem pcos-em.)
A sperma rossz minősége nem elég ok arra, hogy rendszeres, jól időzített együttlétek ellenére meg se foganjon, ugye?
Az aggaszt, hogy soha nem volt még csak kémiai terhességem se. Lehet, hogy nálam is van gond?
Önmagàban a rossz spermakép is indokoltá tehet egy lombikot.
Családban így lett egy testvérpár. A nő ráadásul baromi fogékony is volt. 1.-re sikerült mind2 baba és 1-1 embríót tettek vissza.
4 év próba volt előtte.
Rossz spermakép miatt meddőségiben lenne a helyetek. Ott téged ígyis úgyis jól megvizsgálnak, mert természetesen lehet a probléma összetett is
Nálunk nem derült ki semmi, orvosilag mindketten egészségesnek számítunk. Nálam viktak kisebb gondok, de olyan nem amitől a spontán tehethesseg ne jöhetne létre.
Mégiscsak a 3. és a 4. lombik sikerült. Most 1,5 éves a nagyfiam és 6 hetesek az ikerfiaim.
Kérdező, ne add fel. 2 év azért már brutálisan hosszú idő lelkiekben. Lehet, hogy érdemes lenne belevágni valamilyen kezelésbe.
Nekem idáig 13 hónap alatt nem sikerült teherbe esni, még csak pozitív tesztem sem volt soha. 31 és fél éves vagyok. Én is érzem, hogy nem érek rá várni. Az első 3 hónapban nem is tudtunk a peteérésem táján együtt lenni, de a rákövetkező 10 hónapban mindig. Nyák megfigyelés, ovulációs teszt. Mindig volt peteérésem, mindig jókor voltunk együtt, és mégsem. Én is azon kattogok a legrosszabb napjaim, vajon mi a baj velem, mert valami biztos.
Most voltam rákszűrésen, és elmondtam ezt az orvosnak. Rögtön írta a javaslatot nekem a vérvételre, a páromnak meg a sperma vizsgálatra. Most még nem tudom magam rávenni, még adnék neki 4-5 hónapot. De mondta a doki, hogy az időzítés mellett minden a petesejtek, és a spermiumok minőségén múlik.
Azt is hangsúlyozta, hogy ha a férfi ülő munkát végez, és ráadásul ezt számítógép előtt teszi, az nagyon rontja a spermák minőségét. Szomorú dolgok ezek. Én azt is megkérdeztem, mi az az időtartam, amin belül még lehet bízni a spontán terhességben. Azt mondta, 24 hónap, utána felesleges bármire is várni. Engem már ez padlóra küldött, pedig a 13 hónap még régen nem 2 év.
De egyáltalán nem biztos, hogy neked bármi gondod van. De ha ez lélekben nyomaszt, akkor menj el másik orvoshoz is, vagy meddőségi központba. Teljesen együtt érzek veled.
Úgy néz ki, végre sikerült! Ma reggeli teszt 2 csík, majd elszaladtam venni mégegyet, mielőtt szóltam volna a férjemnek. Azt is azonnal megcsináltam, és kiírta, hogy 2-3 hét. 🤗🙏
3,5 év után spontán sikerült!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!