Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Késik a menstruáció, de a...

Késik a menstruáció, de a teszt negatív, lehetek mégis terhes?

Figyelt kérdés

Leírok mindent ami esetleg fontos lehet a kérdés megválaszolásához, bár tudom, hogy itt senki sem jós és nem is a szokásos "mennyi esély van arra hogy..." kérdésre szeretnék választ kapni, inkább csak kíváncsi vagyok hogy más volt-e ilyen helyzetben és mi lett belőle.

18 éves korom óta szedtem a fogamzásgátlót, egyszer tartottam egy pár hónapos szünetet gyógyszerváltás miatt, nem volt soha semmilyen panaszom rá, nekem nagyon bevált mint fogamzásgátló módszer. Augusztusban hagytam abba (végigszedtem rendesen ahogy kellett az utolsó levelet) és meg is jött a megvonásos vérzés.

Utána szeptemberben és októberben már nagyjából rendes ciklusaim voltak, kb 35 napra állt be ami nálam normális, mert ha jól emlékszem anno mielőtt el kezdtem szedni a bogyót akkor is inkább hosszabb ciklusaim voltak. November eleje óta nem védekezünk sehogyan sem (szept. és okt.-ben még használtunk óvszert, csak amiatt hogy lássam hogyan is áll be bogyó nélkül a menzesz). Azóta a ciklus.hu átlagban 35 naposnak hozza ki a ciklusaimat, legrövidebb 33 leghosszabb pedig 37 nap volt (ez volt a szeptemberi, tehát rögtön az első a megvonásos után) így ehhez mérve húzta be a peteérés napjait, amit próbáltam one step tesztekkel követni de sose lett egyértelmű pozitív egyik sem (nem csináltam minden hónapban) így őszintén nem vagyok biztos abban sem hogy egyáltalán ovulálok-e. Testi tünete nincs.

Novemberben, decemberben és januárban is megjött rendesen, úgy ahogyan mindig is szokott, mindenféle görcs/fájdalom/szurkálás nélkül, tart kb 4-5 napig és inkább barna mint piros, kis mennyiségű (legtöbbször pár napos barnázás előzi meg a menzeszt nálam, ez így volt a fogamzásgátló mellett is és azóta is.)

Január 27 volt (ciklus.hu szerint) az utolsó ovuláció, voltunk együtt előtte többször is meg utána is.

Január 6 óta nem menstruálok, akkor volt az utolsó, elvileg február 9.-én kellett volna megjönnie de semmi sincs azóta sem. Hófehér a papír, semmi barnázás mint általában, és semmi tünetem nincs, se premens se olyan amit terhességinek lehetne betudni. Ma vagyok a 40.-ik napon. Nem élek egyáltalán stresszes életet, nagyon nyugodt ember vagyok, nem iszok, nem dohányzok (nem tudom ezek befolyásolják-e) és nem vagyok beteg sem (tudom hogy az is eltolhatja a mensit pár nappal).

Csináltam egy one step tesztet tegnap első vizeletből és teljesen egyértelműen negatív lett.

Ilyenkor mi van? :) Lehet hogy mégis terhes vagyok csak nem mutatja a teszt? Vegyek valami jobb márkájút? (külföldön élek, 3000Ft-nál kezdődnek a tesztek, feleslegesen nem dobnék ki érte pénzt). Vagy más állhat a késés hátterében?

Létezik hogy még mindig nem állt be a menstruáció és "normális" ennyi késés?

Volt esetleg valaki közületek ugyanebben a helyzetben?

Köszönök minden segítő választ!

2019. febr. 13. 17:01
 1/9 A kérdező kommentje:
Még arra is gondoltam, hogy mivel fogalmam sincs mikor (vagy volt-e egyáltalán) peteérés, az is lehet hogy volt de később mint január 27. és így később fogant volna? Lehet hogy pár nap múlva már mutatna valamit a teszt?
2019. febr. 13. 17:06
 2/9 Hevnek ***** válasza:
100%
Huh... nekem amíg ilyen barnás maszatolás volt és nem rendes vérzés! vagy a rövid ideig tartó pár napos barnás maszatolás után volt 1 napos normál vérzés! ....addig nem tudtam teherbe esni. Én azt gondolom, még nem állt at a szervezeted, csináltass hormonsort és kiderül. De kívánom Neked, hogy ne legyen igazam és babó legyen a dologban. :)
2019. febr. 13. 17:33
 3/9 khniki ***** válasza:
100%
Szerintem sem normális ez a vérzés, ami eddig volt. Nem ártana megnézetni. Ha teherbeestél, akkor szuper! Ha viszont nem, akkor ovu teszt helyett hőmérőzzél, az tutira megmutatja, volt-e ovuláció.
2019. febr. 13. 17:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom abnormális menzesz előtt barnazni, főleg napokig. Pár napon belül kiderül úgyis mi a helyzet de ha nem vagy terhes akkor irány az endokrinologus!
2019. febr. 13. 18:03
 5/9 anonim ***** válasza:
eBay- en tudsz venni 2-3 fontért / euróért 20-30 db terhességi tesztet. Nekem mindig van itthon. A nagyon fiatal terhességet is kimutatja a 10-es teszt.
2019. febr. 13. 22:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom hogy ovuláció utáni 10.-dik napig ha nincs barnázás az még normális ha már előtte elkezdődik ez a barnás pecsételés az már hormonzavarra utalhat mert a sárgatest hamarabb kezd elhalni így a terhesség nem tud létrejönni. Nekem mensi előtt legalább 1-2 nappal barnáztam, inkább csak ilyen maszat volt de utána megjött rendesen mikor terhes lettem semmi ilyen nem volt. 29-35 napos ciklusaim vannak. Ovu teszteltem így mikor pozi lett onnan számoltam rá 15 napot és akkor tudtam hogy mikor fog megjönni. De pont most mikor teherbeestem nem figyeltem annyira az ovum és fogalmam nincs mikor volt :D így is 30 napot számoltam 33. napom teszteltem one stepes tesztek ami annyira halvány pozi lett hogy csak rendes fénynél lehetett látni és bő 10 perc után! Még 3 nap múlva is teszteltem akkor már erősödött majd 7. nap késés után vettem egy facella tesztet amin erős de nem olyan vastag mint a kontroll csík de kijött a 2. 2x voltam eddig UH-on de a méreitei alapján tutti hogy később fogant legalább 5 nappal

Egy szónak is száz a vége tesztelj újból ha nem jönne meg :)

2019. febr. 13. 22:17
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek az eddigi válaszokat!

Ma reggel teszteltem megint (10-es One step teszt) és totál negatív, a mensinek továbbra is semmi nyoma, úgyhogy valószínű akkor valami hormonális probléma lesz :(

3 hét múlva tudok menni a nőgyógyászhoz, kivizsgáltatom akkor magam hogy ha valami komolyabb probléma áll a háttérben azt minél hamarabb tudjuk elkezdeni kikezelni.

2019. febr. 14. 12:07
 8/9 A kérdező kommentje:

Ha esetleg valakit érdekel, itt a "történet" folytatása, én írtam ki ezt a kérdést is, végül kiderült hogy valóban jóval később volt peteérés, így nem mutatta még ki a teszt, de mivel azóta se jött meg újra teszteltem és pozitív lett :)

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..

2019. febr. 27. 07:28
 9/9 Hevnek ***** válasza:
100%
Szívből Gratulálok! :)
2019. febr. 28. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!