Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesség Scippa és Rivotril...

Terhesség Scippa és Rivotril mellett?

Figyelt kérdés
A barátnőm ma újságolta el, hogy babát vár. Évek óta nem jött össze, de végre most! Igen ám, de fél éve egy Scippa nevű antidepit és napi 3xfél szem Rivotrilt (0,5 mg.-ost) szed pánikbetegsége miatt. Csak márciusra kaptak időpontot genetikushoz. A nőgyógyász szerint abba kell hagyni a gyógyszereket, a pszichiátere szerint pedig tilos ilyen hirtelen. Valakinek van hasonló tapasztalata? Szegény teljesen kivan...

2019. jan. 29. 23:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Hát ez nagyon sok, nyugtato. Nem is értem hogy egyáltalán hogy jött össze neki. Szerencsecsomagok.
2019. jan. 31. 01:51
 12/17 anonim ***** válasza:
85%

Én úgy tudom, h nyugtatót inkább ne, de az antidepi semmilyen hatással nincs a magzatra.

Egyébként pedig aki azt írta, h inkább depressziós, de semmilyen gyógyszert nem szed be, annak is csak gratulálni tudok.

Sokkal, de sokkal károsabb gyógyszer nélkül. De majd az orvos úgyis elmondja..

3×0,25 azt csökkentéssel le lehet tenni kb 6-7 alatt. A hirtelen abbahagyás felerősíti a problémát.

Én frontint szedtem, de már a tervezés előtt fél evvel abbahagytam folyamatos csökkentéssel, orvosi segítséggel.

Most antidepit szedek. Ezt nem kellett abbahagyni, mert semmilyen hatással nincs a magzatra. Én is pánikbeteg vagyok. Ez lemaradt.

Írd majd meg légyszí, h mi lett a dologból.

2019. jan. 31. 02:33
 13/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, elküldöm neki! Őt az zavarta meg leginkább, hogy a két orvos ellentéteset mondott. Az egyik hogy azonnal el kell hagyni, a másik meg hogy tilos azonnal abbahagyni. Mennek genetikushoz. De az a csoda, hogy 6 évig próbálkoztak, erre pont most, és úgy hogy védekeztek... :D
2019. jan. 31. 05:17
 14/17 A kérdező kommentje:
Kétszer küldte el ugyanazt... Azt akartam írni, hogy a nődoki azt mondta neki, hogy azért sikerült, mert most nem azzal foglalkozott, hogy miért nincs baba, hanem magával, meg hogy feloldódott a szorongása. Valami ilyesmi. De persze még nagyon korai a terhesség és nagyon fél. Annyira drukkolok nekik! A férje is imádja a gyerekeket, még az enyémet is pelenkázta, babusgatta! :)
2019. jan. 31. 05:28
 15/17 anonim ***** válasza:
11%
Én is panikbeteg, depis, és allergia vagyok a hülye emberekre. Én a lesz@rom tablettat szoktam bevenni! Nem szedek semmit se.
2019. jan. 31. 07:32
 16/17 anonim ***** válasza:
A Scippa tájékoztatója a harmadik trimeszterben való gyógyszerezést említi, hogy az már árthat. A pszichiáterem mikor felhoztam neki a családtervezés problémát azt mondta, nem kell azonnal elhagyni a gyógyszert a terhesség mellett sem. Ezek idegrendszerben ható gyógyszerek ergo valószínüleg nem veszélyesek a magzatra ilyen értelemben, ám nem elhanyagolható, hogy a magzat a kismama véréből mindent megkap bizonyos mértékben... A 'jó utat a pokolba' üzenet írójának jó utat a pokolba! :)
2019. jún. 13. 10:27
 17/17 anonim válasza:

A betegtájékoztatóban olvasható:

"Ha a várandósság késői szakában, vagy a szülés folyamán Rivotril-kezelést kap, a baba alacsony testhőmérséklettel, izomgyengeséggel, táplálkozási nehézséggel, rendszertelen szívműködéssel születhet, fizikai függősége és elvonási tünetei is lehetnek."

Tehát a korai szekaszban még nem káros, de a későbbiekben valószínüleg abba kell hagyni.

2020. febr. 9. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!