Esküvő után mennyivel jött a baba?
Akiknek több idő telt el, nem zaklattak az ismerősök?
Mi másfél éve vagyunk házasok, egy ideig nem szerettünk volna babát, most már készen állunk de egyelőre nem sikerült. Amióta próbálkozunk különösen idegesít, ha erről faggatnak, én lennék a legboldogabb, ha tudnám mikor lesz már babánk
10 éve vagyunk együtt (nem vagyunk házasok) ebből 8 éve nem vedekeztunk !
A párom családja b@..sztatott minket hogy mikor jön már a gyerek! Illetve néhány ismerős érdeklődött (nem tolakodoan) most estem teherbe tavaly év végén ! De meg nem mondtuk el a családnak! És egyenlőre nem is fogjuk elmondani !
Esküvő után 2 hónappal született a kisbabánk. Nem a terhesség miatt házasodtunk, 6 hónappal később lett volna, de miután pozitív lett a teszt előre hoztuk.
Nem piszkált senki, az egész család és szinte minden ismerősöm tudta, hogy próbálkozunk, inszeminációkra járunk és már a lombikra készülünk. Nem tartottam ezt titokban, jópár ismerősöm járt ugyanebben a cipőben.
Mi 1,5 éve vagyunk házasok, és 8 hónapja "próbálkozunk" igazából. Még nem jött a baba:). Viszont már 7 éve együtt vagyunk, és együtt is élünk 4 éve.
Kezdek rájönni, hogy mindenki csak más dolgába akarja ártani magát, és, úgyse tudsz másoknak jót tenni. Le kell tojni. Ha úgy érzed, kellemetlen kérdésekkel jönnek, már túl egy határon, akkor kérdezz vissza csípőből te is egy hasonlót, hasonló stílusban. Mint, ahogy egy korábbi válaszoló írta. Pont pár napja mondtam a páromnak, hogy legközelebb esküszöm, megteszem, mert én is tudok kellemetlen kérdéseket feltenni bárkinek.
Anyósom már 4 éve rákezdett, hogy "én nem akarok beleszólni", de ha majd akaratok, neki kell állni. (Senkit ne zavarjon, hogy akkoriban albérletben éltem, nem is laktunk együtt, és a saját pénzemen egy babakocsit nem tudtam volna venni.)
Apósom valamiért azt gondolja, évek óta "próbálkozunk", és a férjemnek már többször mondta, "el kéne mennünk orvoshoz". Magamban sírok a röhögéstől, kínomban. Mi nem mondjuk a rokonoknak, hogy rajta vagyunk a dolgon, mert senkinek nincs hozzá köze. Egyébként meg, mi pont nem azért házasodtunk elsősorban, hogy legyen majd gyerek, hanem, csak kettőnk miatt. Viszont sokan úgy jönnek nekem azzal, hogy "mikor lesz már gyerek?", mintha ez lenne a házasságunk fő küldetése.
Ha fiatalon szülsz=felelőtlen vagy.
Ha terhesen házasodsz=hú de gáz.
Ha idősebben szülsz=öreg vagy már hozzá.
Ha több év házasság után sincs gyereked=önző és/vagy meddő vagy.
Ítélkezni mindig könnyű. Férjem kollégái pont a napokban szapulták a nőket, akik 40 körül szülnek, úristen ez mekkora felelőtlenség. Nos, nekem van ismerősöm, aki azért szült 44 évesen még egy gyermeket, mert az előző két gyeremeke sajnos meghalt. Felnőttként, mind a kettő. Ennyit erről... ítélkezni mindig könnyen megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!