Fiatalon terhesség?
Egyre több olyat hallok akik 16-18 éves korukba lesznek szülők.
Miért szülnek ilyen korán?
Nem itélem el a fiatalkori terhességet, itt inkább azokra gondolok akiknek buliba és egyéb helyeken fogantak a gyermekük..
Vannak olyan fiatal anyukák akik előtt le a kalappal hogy vállalják és foglalkoznak a gyermekükkel. Ritka az ilyen!
Én 20 vagyok, mi is szeretnénk babát de 16 évesen nem vállaltam volna be ...
Párom 31 :)
Nincs két egyforma eset, nincs két egyforma szülő. Van olyan, aki ennyi idősen vállalja, de végül a nagyszülők nevelik tulajdonképpen a kicsit, van olyan is, aki maga neveli, de botrányosan, és ismerek olyat is, aki felnőtt a feladathoz, és példás anya lett.
Szerintem kár olyan témát felhozni, ami értelmetlen indulatokat szül, nyilván a gyermek megtartása mellett is millió érv lehet minden esetben: van, aki olyan tudatlan, hogy mire orvoshoz megy, már nincs más választása, mint megtartani a babát, van, aki irtózik az abortusz gondolatától, jobban, mint attól, hogy fiatalon gyermeket kell gondoznia-nevelnie, és van, aki őszintén hiszi magáról és a párjáról, hogy képesek szülővé válni, aztán sok esetben kiderül, hogy nem, de vannak esetek, amikor tényleg képesek rá.
Egyébként szerintem nem kimondottan a naptár szerinti életkor határozza meg, hoyg ki milyen anyává és szülővé válik. Ismerek olyat is, aki 33 évesen vállalta az első gyermekét, de visszagondolva totálisan tudatlan és érzelmileg is éretlen volt rá, most, 39 évesen a harmadiknál érett meg igazán a feladatra, de volt olyan ismerős, aki 20 évesen született anya volt, és csodálatos anya a mai napig.
A 16-18 évesek zöménél becsúszik.Biztos van kivétel is, de a legtöbb ennyi idős lány nem tervezetten esik teherbe.Vagy ha mégis akkor lövése sincs mire vállalkozik.
Hát sok sikert a babaprojektetekhez.:)
Én nem hallok manapság több olyat hogy 16-18 évesen szülnének. A romákon kívül és a mélyszegénységi rétegen kívül nem is ez az általános.
Ami az én környezetemben egyre gyakoribb, az az hogy épp felnőtt korú lányok 20-22 évesen 40+ férfinak szülnek barátnőként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!