Mennyi ideig szedted a folsavat teherbeesés előtt?
Semeddig. Amikor az orvos megállapította, hogy terhes vagyok, akkor kezdtem el terhesvitamint szedni. Egyébként jó fél év alatt jött össze a kisfiunk, aki teljesen egészséges. Ha nincs gond, a baba összejön. Folsav nélkül is. Mellesleg elég nehéz kitalálni, hogy pont előtte 4 héttel kezd el szedni, mert lehet csak 2 év után jön össze.:)
Nem mondom, hogy nem lehet hasznos, de ha nem szedsz folsavat, nem vagy semennyivel hátrább attól, mint aki szedi.
Hármas, a folsav nem arra való, hogy könnyebben teherbe ess, tehát nem is emiatt szedjük. Az esetek nagy részében az embrió plusz folsav bevitele nélkül is egészségesen fejlődik, viszont egy bizonyos százalékban nem, és annak egy bizonyos százaléka kiküszöbölhető, ha folsavat szedünk ezért tanácsolják.
Nem szeretem ha mások a saját életük alapján általános igazságokat vonnak le, csak mert ők abba a csoportba tartoznak, akiknél nem lépett fel komplikáció, nem jelenti azt, hogy nincs rá esély hogy másnak fel fog és ha tehetjük megelőzzük a bajt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!