33 év fölött hanyadik hónapban jött össze a baba?
33 évesen az első baba az első hónapban, a második baba 36. évesen szintén az első hónapban, most a harmadik 39 évesen a hatodik hónapban.
Viszont a legelső baba 31 évesen elhalt, illetve volt két kémiai terhességem is a második gyermekem előtt.
Jó ezt olvasni, hogy ilyen sok embernek gördülékenyen sikerül. Nálam sajnos nem. Nekem is ez a 6. sikertelen hónap, én most 31 éves vagyok. Amúgy Czeizel Endre azt mondja erről, a magyar átlag 3-4 hónap. És ez átlagosan 1-8 hónapos történet. Ha évek kellenek hozzá, az már nem az átlag, ott valami gond van. De az is teljesen normális, ha a 8. hónap lesz sikeres.
Máshol azt olvastam, 25-30 évesen átlagosan 4-5 hónap a terhesség létrejötte, míg 30-35 évesen már átlag 6-10 hónap. 35-40 év közt inkább 10-12.
Megint máshol, hogy 25 évesen átlagosan minden 3., 35 évesen pedig átlagosan minden 6. ovuláció termékenyül meg.
Szerintem nincs gond még 6 hónappal. De én is nagyon csalódott vagyok, mert már nagyon szerettem volna. Együttérzek veled.
31 éves vagyok és ez volt a 10. hónapunk...
Az orvosok, kettőnél jártam idáig, ez rendben van, egyáltalán nem törvényszerű az egy év, van anikél több kell, stb..
De megis mi lehet a gond?! Olyan jó lenne tudni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!