Akik biztosan tudják az ovu időpontját! Tényleg 14 napra rá szokott megjönni?
Sziasztok! 28—29 napos a ciklusom, inkább 28. Ezek alapján a 14. napon kellene legyen az ovu, de ma a 16. Napon PMS tüneteim vannak. Teljesen, mintha menses előtt lennék 1 nappal vagy pár nappal.
Most akkor mikor van ovu? Nektek a tojásfehérje szerű méhnyak nyák mikor jelenik meg? Ovu előtt vagy után?
Nem, az csak az atlag, 12-16 nap a lutealis szakasz normalis hossza, de lehet ennel rovidebb is, csak az keves szokott lenni a babahoz. Nekem voltak az elmult honapoban 8-10 napos lutealisaim ovu utan, nem is jott meg ossze.
Nekem ovulaciokor is a PMS-hez hasonlo tuneteim szoktak lenni, amik kozul a menzeszszeru gorcsoles elmulik 1 nap utan, de pl. most a mellerzekenyseg maradt.
Ez egy nagyon hasznos iras:
Altalaban ovulacio elott 2-3 nappal szokott megjelenni, de van, akinek csak ovu napjan. A ciklus vege fele is megjelenhet hasonlo, de az mar inkabb ragadosabb, nem atlatszo, hanem feherebb, es sokszor a menstruacio kezdete elott jelenik meg.
Szia!
Én már hónapok óta, kis tesó projekt miatt teszteléssel is követem a ciklusom,( a kisfiúnknál bejött) és általánosságban elmondható a statisztika alapján, hogy majdnem pontosan az ovuláció után 14 nappal jön meg a menstruációm. Sőt amikor csúszott egy hetet az ovuláció, akkor automatikusan pont egy héttel később jött meg.
Azért csak majdnem, mivel a teszt az csak azt mutatja többnyire, hogy rá 1-2 napra valamikor megtörténik az ovuláció. Attól függ mikor tesztelsz.
Én az elmúlt két hónapban pár órával előtte kaptam el a teszten, így pontosan vissza tudtam számolni.
Nekem peteéréskor, ovulációkor pont azok a tüneteim, mint menstruációkor, sőt a hasam kifejezett fáj, olyankor több órán át, és egyszer csak megszűnik. És elég sokan mondják ugyanezt.
A nyák pedig a peteérés alatt végig van, de ovulációkor a legjobban.
Úgyhogy ha nem szoktad pontosan érezni, akkor érdemes tesztet venni, mert azzal követni tudod, hogy nálad , hogy zajlik ez az egész. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!