Mikor van a megtermékenyülés és a beágyazódás? Ovu után hány nap mulva kezdődik a beágyazódás?
Ovu után 7-8 napp al éreztem alhasi görcsöket, de ez nem tartott egy teljes hétig, csak pár nap. Kértem időpontot a dokihoz. Mi lehetett ez?
Köszönöm a válaszokat
Nagy könyv szerint a peteéréstől számított 7-12 napban kezdődik a beágyazódás, átlagosan a 9., 10. napon. Nekem pontosan a 9. napon kezdődött, nagyon jellegzetes szurkálással az egyik petefészkemnél és környékén. Nem kifejezetten görcsként szokta leírni az aki érzi, hanem tényleg tűszúrás jellegű fájdalom, különösen az egyik oldalon.
A megtermékenyülés a tüszőrepedés utáni 12-24 órában kell egyébként megtörténjen, mert addig marad életképes a petesejt. Ha megtermékenyítés sikeres volt akkor még kb 6-7 napot vándorol a petesejt a petevezetéken és utána érkezik a méhbe és kezdődik a beágyazódás folyamata.
Hogy nálad mi a helyzet arra sajnos csak orvos tud választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!