PCO kezelés valóban csak ondó vizsgálat után kezdődhet?
Ma voltam nődokinál aki végleg kimondta, hogy én is egy minden 10. nő vagyok akit súlyt ez az állapot. Kértem, hogy kezdjen el gyógyszeresen kezelni, hogy legyen esélyem teherbe esni, mire ő azt mondta, hogy csak azután kezdhetek hozzá ha a párom elmegy egy meddőségi vizsgálatra, hogy ne kezdjünk bele egy felesleges hormon kezelésbe. Tényleg nincs más terápia, mert a jelenlegi párom még nem akar gyerkőcöt, én viszont szeretném ha bármikor fogamzó képes lehetnék? Ti mit tudtok erről?
És persze a has körüli kis párnáktól is jó lenne már megszabadulni...
Ez nem így van!
A dokihoz ha te mész a problémáddal, ami ki is derült, akkor téged kell kezeljen és nem a párodat. Simán annyit kell tenned, hogy orvost váltasz, mert engem minden ilyesmi feltétel nélkül kezelt..ugye a PCO-s nem gyógyítható, csak visszaszorítható a teherbeesés idejére..általában closty és bromocriptin tablettákkal. A dokinak pedig eleve nincs köze ahhoz, hogy a párodtól akarsz -e gyereket vagy mástól, vagy egyáltalán, de a kezelést akkorérdemes csinálni ha a teherbeesést istervezed, mert ha abbahagyják a kezelést amipárhónap lehet,akkor megint ott a PCOs.
A másik dolog amit én nem tartok jónak, ha titokban szeretnél terhes lennia párod tudta nélkül , úgy hogy ő nem akar gyereket, mert ezmiatt sokan maradtak már egyedülálló anyák.
Mi mind a ketten akartuk és kaptam is kezelést a 4. orvosnál,aki azt mondta , ha nem sikerül a tablettákkal akkor kell meddősségi vizsgálatra menni mindkettőnknek.
Szóval cserélj dokit!
A lényeg pedig hogy olyat nem tudnak ezmellett a betegség mellett elérni, hogy bármikor fogamzoképeslegyél,mert az csak átmenetileg stimulálható...mivel nem tudják a PCOs okát így nem is szüntethető meg, csak visszafogható bizonyos időre.
A hasad körüli párnákat nem értem, nekem olyan nem volt, de sokat hasizmoztam, talán azért nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!