Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 9 hetes ikerterhes kismama...

Anita318 kérdése:

9 hetes ikerterhes kismama vagyok. Eddig kérdés sem volt, hogy megtartjuk a babákat. Mite tegnap este a férjem közölte velem hogy ö mégsem szeretné öket. Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
2018. aug. 28. 13:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
84%
Hát ez tényleg nagyon kemény helyzet. Menne egyedül? Mert azért evvel kalkulálni kell, ha így érez. Ikrekkel amúgy sem fáklyásmenet, de ha lesz segítséged, akkor megoldható. 3 gyerek, anyagilag és időben is nagyon megterhelő egyedül, a saját teherbírásodat (mentális, anyagi) pedig te ismered. Egykeresős családban, adókedvezményekkel és gyerektartással együtt is nagyon nehéz, továbbá avval is számolnod kell, hogy kisgyerekes, pláne 3 gyerekes anyaként már a munkahelyen sem fogsz tudni annyit és úgy teljesíteni, mint előtte. Már persze ha vissza tudsz menni majd időben és aztán nem válnak meg tőled a vetésforgóban beteg ikergyerekek miatti táppénzeket megelégelve, ami azért ovis kor végéig a legtöbb gyereknél kitart. 3 gyerek , ebből egy ikerpár gyakorlatilag már egy kész főállás amíg kisebbek, egyedül azért nem kevés logisztika és pénz kellene, hogy zökkenőmentesen menjen. Persze mindig benne van a pakliban, hogy egyedül maradhat az ember, de most még van egy kevéske időd mérlegelni,hogy mennyi terhet bírnál el. Borzasztó aljas és felelőtlen ez a kijelentés a férjedtől, nem tudnék olyan emberrel házasságban élni, aki 9 hetes ikerterhesen abortuszra zavar. Jóban rosszban, elviekben, ha meg nem akarok több gyereket, atombiztosan védekezem. Amennyiben nem tettetek meg mindent azért, hogy ne legyen terhesség, akkor az gyakorlatilag egy ki nem mondott paktum közöttetek, hogy vállaljátok a "besikerült" gyerekeket.
2018. aug. 28. 14:50
 12/28 anonim ***** válasza:
60%

Tök nagy költség?!?

Oké. Egyértelmű.

De a 3gyerekesek kapnak egy csomó támogatást!

Erre gondolhatott volna , hogy van olyan, hogy néha 2 sikerül. Ne legyen már ekkora Fsz!

Egyébként biztos, hogy megtartanám őket.

2018. aug. 28. 14:54
 13/28 A kérdező kommentje:
Öszintén mondom nektek hogy én is ugy érzem kicsit elkésett ezzel a kijelentésével. Folyton ezen kattogok. De nagyon arra a döntés felé hajlok hogy nem fogom elvetetni a babákat már csak azért sem mert van egy olyan érzésem hogy nem a saját maga döntése hanem telebeyzélte az anyukája a fejét.
2018. aug. 28. 15:02
 14/28 anonim ***** válasza:
84%

Ezzel k.vára elkésett. Azt, hogy nem akar több gyereket, akkor kell átgondolni, mikor még nem vagy terhes. Ha annyira nem akart volna, akkor normálisan kellett volna védekezni a teherbeesés ellen.

Nehogy már most gondolja meg magát, csak azért, mert a törvény szerint 12. hétig még lehet. Hát nem lehet! A gyerek nem egy ruhadarab, amit visszavisz, ha mégsem tetszik neki. Szedje össze magát bakker!

2018. aug. 28. 15:14
 15/28 anonim ***** válasza:
86%

Ja hogy anyós... Miért nem ezzel kezdted. Gondolom megijesztette és fél elmondani neked hogy mit mondott a mama.

szerintem magától is változni fog a hozzaallasa és szégyellni fogja a kijelentését. Majd nemsoká esedezik a bocsánatodért. Viszont én nem bírnám ki elküldeném anyukát a fenébe, mielőtt még nagyobb bajt okoz..

2018. aug. 28. 15:53
 16/28 anonim ***** válasza:
70%
Megtartanám természetesen. Nekünk 3 gyerekünk van, nem nagy különbség anyagiakban - ez nem lehet kifogás.
2018. aug. 28. 17:13
 17/28 A kérdező kommentje:
Anyossal mindig volt problémánk.de ez azért tulzás szerintem
2018. aug. 28. 17:28
 18/28 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem ez nem mindennapi dolog ha valakinek ikerei lesznek mar csak azert sem vetetnem el. Igaz anyagilag nem konnyu de ahogy elottem is irtak kapnal csomo tamogatast es ha kapod ki kell hasznalni ahogy teszik ezt egyesek...... Te megerdemled a segitseget! Parod nagyon hulye ne haragudj! En most egy kisbabaert is barmit megtennek nem hogy ha ketto lenne! 9 hetesen elkesett ezzel. En nem akarlak rabeszelni semmire de nekem volt mar abortuszom! Azota is gyulolom magam mert nem a sajat szivemre hallgattam hanem arra amit parom akart! Nala nem volt kerdes nem kell gyerek. Ennek mar lassan 1 eve es meg mindig nem tettem magam tul rajta! Gondold at azert!
2018. aug. 28. 17:39
 19/28 anonim ***** válasza:
56%
Nem irigylem a helyzeted, rossz erzes lehet, hogy igy hatat fordit neked a ferjed. Ha bebizonyosodik, hogy anyosod keze van benne en a helyedben jol helyre tennem. No es anya letere elszegyelhetne magat, hogy a fia fejet azzal tomi tele, hogy ne akarja a gyerekeit.
2018. aug. 28. 18:13
 20/28 anonim ***** válasza:
62%
szerintem most belőle a pillanatnyi pánik szól. de ha te kiállsz a babák mellett, ő pedig szeret titeket, nem fog elhagyni, beletörődik abba, hogy 1 helyett 2 lett, és közösen sikerül mindent megoldanotok.
2018. aug. 28. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!