Kettő gyerek között 6-7-8 év kor különbség, testvérkapcsolatba jónak számit?
Hát ez mindig egyedi, függ az egyénektől és a család értékrendjétől is.
Nálunk 7 év volt a különbség, testvérem sírt ki a szüleinktől, mert unatkozott egyedül. De a szüleim is akartak második gyereket csak nem sikerült.
Eleinte nem szeretett hogy sírok, sok volt neki egy kisbaba. Később ő vitt óvodába is, utálta hogy miattam késik el. Sokat ijesztgetett, bántott. Később egész jó viszonyunk lett, de nem tartott soká mert megházasodott és utána le voltam ejtve.
Szerintem a 8 már sok. Úgy értem,a szülőnek könnyebb, mert a 8 éves már önállóbb, meg tudod kérni hogy segítsen ebben abban. Tud segíteni a házimunkában is, vagy legalább csak elpakol maga után.
Nem kell pelenkázni, etetni, fizikailag képes magát ellátni.
Nincs olyan testvérféltékenység, hiszen jó kapcsolat esetén megérti, hogy egy baba az baba, mások az igényei mint egy nagyobb gyereknek.
Nem fogja bántani sem már valószínűleg, max elkerüli ha "idegesíti" a baba sírása vagy hasonló.
A szülőnek könnyebb így eleinte az biztos.
Viszont : a két gyerek egymással nem sok mindent tud kezdeni kicsiként.
Mire a kicsi 2-3-4 éves lesz, a nagy már 10-12-14, nem sok közös programot tudok elképzelni nekik.
A kis korkülönbség fizikailag megterhelő a szülőnek az elején, (etetés, éjszakázás, hiszti, féltékenység egy 2-3 éves nem érti még hogy ne bántsa a tesót) viszont nagyon összenőnek, eljátszanak együtt (tudom van ellenpélda is ahol egész életükben "ölik " egymást)programot csinálni is egyszerűbb velük, hiszen érdeklődésük nagyban hasonló.
Nekem van részem mindkettőben. A gyerekeim (3an vannak) között 2-2 év van, idén már nagyon klasszul elvannak együtt, ha bárhova megyünk szépen intézik maguknak a dolgokat (elmennek egyedül wc re vagy a strandon a büféshez ) Az eleje húzós volt, egyik pici másik kicsi, mikor a harmadik született a legnagyobb is csak 4 éves volt, és fiú és nem volt vmi önálló.
7 évig nem aludtam át egy éjjelt se.
A tesóm és köztem viszont majdnem 9 év volt/van, hát gyerekkoromban nem sok közünk volt egymáshoz. Amikortól emlékeim vannak (úgy 5-6 évesen) ő már 14-15 volt , majd utána egyetemre ment, 2 hetente jött haza.
Felnőtt korunkban úgy 20 felett lettünk nagyjából jóba.
Húgommal 6 év van köztünk. Szörnyű volt a gyerekkorunk, sosem egyeztünk. Akkor lett jó a viszonyunk, mikorra már ő is felnőtt. Azóta viszont nagyon jóban vagyunk.
Én ezért (is) akartam kis(ebb) korkülönbséget a gyerekek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!