Hogyan lehet egy terhesség véletlen/meglepetés?
Részben az itt mindenféle kategóriákban olvasható kérdések ihlették a kérdésem, amikor teljes sokként éri a nőt a pozitív teszt, miközben (elméletileg, a kérdezők általában azt állítják) teljesen rendben védekeztek.
Részben pedig én olyan romantikusnak tartom, hogy valóban "szerelemgyerek", nem hosszas próbálkozás eredménye, hanem tényleg egy spontán, szenvedélyes szerelmi együttlétből fogant kis életet hozok a világra. Nekem ez valamennyire vágy-féleség, szerintem ez nagyon szép, legalábbis, ahogy elképzelem, hogy csak az tűnik fel, hogy hoppá, nem jött meg. A férjem szerint hülye vagyok, ami valószínűleg igaz is, de ismervén a gyerekszülés biológiai valóságát (amiről tudom, hogy egyáltalán nem szép, legfeljebb eszmei szempontból), legalább a fogantatást szeretném egy kicsit romanticizálni. Mi télen szeretnénk egyébként elkezdeni próbálkozni, de annyira jó lenne, ha valahogy mégis meglepetésként érne. Ezt vajon el lehet érni valahogy?
3 honapja szultem. Terhes vagyok a 4. Babaval. A ferjem elfelejtette h mar megjott szules utan 1x pont ovu elott voltam.
Meg nincs pozi tesztem majd 7 vegen tesztelek. De en meg nega tesztet nem lattam. 🤣
A második lányunknál biztos voltam benne, hogy nem leszek terhes, de meglepetés lett. A harmadik gyereknél csak annyi volt a meglepi, hogy közel a negyvenhez az elő védekezés nélküli együttlétnél megfogant.
Utána meg sajnos az, hogy a negyedik már nem érkezett me, hiába vártuk.
Nekem is meglepetés gyerekeim vannak. <3
Az első úgy lett, hogy a kapcsolatunk elején rendesen védekeztünk mindig, utána úgy, hogy mensi alatt sehogyan sem, azon kívül gumival. Aztán volt egy nehéz időszak az életemben, amikor elhanyagoltam a vőlegényemet. Mikor megoldódott a probléma, gondoltam kárpótlásként mehet gumi nélkül, mert úgy jobban szereti a párom, meg amúgy is 1 hét múlva meg kell jönnie, ilyenkor nagy eséllyel nem is vagyok termékeny. Hát, nem jött meg, de akkor még nem aggódtam. Később lett több tünetem is, akkor csináltam tesztet, ami olyan pozitív lett, hogy majd' kiverte a szemem. A párom örült neki nagyon, ő már akart gyereket, én akkor még nem igazán, de utólag nagyon örülök, hogy kaptam egy ilyen ajándékot az élettől.
Szülés után megint gumival védekeztünk eleinte, amíg nem volt rendszeres a vérzésem. Aztán beállt szépen 30 naposra. Eleve nagyon ritkán tudtunk együtt lenni a nagyobb gyerek miatt, meg vizsgáztam is, szóval elhanyagolható nemi életünk volt. A szívünk mélyén viszont akartunk még egy babát, de én az eszemmel nem. Mikor volt időnk egymásra, mondtam, hogy nem kell gumi, a 30 napos ciklus 24. napján úgysem vagyok termékeny, meg amúgy is milyen gáz, hogy házasságban úgy élünk, hogy szinte még sose voltunk együtt gumi nélkül. (A spermicidtől viszkedtem.) Pár nappal később hiába vártam a vérzésemet, nem jött. A férjem újra örült nagyon, én kevésbé örültem akkor, de hát ugye ez volt a második csoda az életemben. :) Úgy fogom fel, hogy tervezni olyan dolgokat lehet, hogy ma elmegyek egy kiló kenyérért a boltba, vagy jövő nyáron hova megyek nyaralni pl., de a gyerekek nem ilyen tervek voltak, hanem váratlan ajándékok az élettől/sorstól/Istentől/stb (ki miben hisz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!