Itthon málnalevél teát készíteni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nincs különösebb fortélya annak, hogy a piros termésű málna leveleit teafőzéshez leszüreteljük. Csupán egy kis türelemre van szükség. A gyógyteának szánt málnaleveleket akkor gyűjtsük be, mielőtt a növény felhevül, a délelőtti órákban, miután a hajnali harmat már elillant, és amíg a levelek illóolajtartalma, zamata a legnagyobb. A művelethez célszerű kerti kesztyűt és hosszú ujjú felsőt viselnünk, hogy megóvjuk magunkat a szúrós vesszőktől.
A leveleket a vegetációs időszakban gyakorlatilag bármikor begyűjthetjük, de választhatjuk csak a szezon végét is. A fiatal, zsenge, üdezöld leveleket csípjük le a vesszőkről. A leszüretelt leveleket jól öblítsük le, majd itassuk fel róluk a vizet. Egy tálcán szétterítve a levegőn is hagyhatjuk megszáradni a leveleket, de akinek van gyümölcsaszaláshoz szárítógépe, most erre a célra is remekül felhasználhatja. A levélszárítással akkor vagyunk készen, amikor a levelek már elpattannak, de még mindig zöldek.
A megszárított málnaleveleket tároljuk jól záródó fedéllel ellátott üvegedényben, hűvös, száraz helyen. Amikor teát készítünk, a szükséges mennyiségű tealevelet morzsoljuk össze kézzel. 1 teáskanálnyi morzsolt málnalevelet forrázzunk le kb. 2,5 dl vízzel. Fogyasztás előtt hagyjuk állni 5 percig.
Forrás:
Hobbikertesz.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!