Egy nappal mensim után szeretkeztem a párommal és nem védekeztünk. Lehetek e terhess.3 napja szédülök, kicsit fáradékony vagyok, teszt nem mutat még semmit szerintetek van eély? -) normális válaszokat
Minimális esély van rá.
Aktus után két héttel érdemes először tesztelni, addig nem történik meg a beágyazódás és nem kezd el termelődni a HCG. Az első tesztelés után kétnaponta tesztelj addig, amíg nem jön meg vagy nem lesz pozitív teszt. Ha megjön, nem vagy terhes. Ha nem, de negatív a teszt, valószínűleg csak késni fog, de ha egy hétnél többet késne, akkor nőgyógyászhoz kéne fordulni a biztonság kedvéért.
Ha nem szeretnétek gyereket, legközelebb mindenképpen védekezzetek, ha igen, akkor szurkolok, hogy összejöjjön, de érdemesebb ovuláció idejére időzíteni az együttlétet, mert akkor a legnagyobb az esélye a teherbeesésnek (meg a nagykönyv szerint csak akkor lehetséges, de mivel nem vagyunk robotok, és bármi megtörténhet, ezért érdemes mindig védekezni, ha nem szeretnénk gyereket).
Terhességi tünetek kb. 6. hét után szoktak jelentkezni, addig az első jel a menzesz elmaradása. Amíg nem kezd el termelődni a HCG hormon, addig semmilyen terhességi tünet nem jelentkezik, mert azok hozzá kötődnek.
A szédülés bármi mástól is lehet, most talán hidegfront van/volt/lesz, akár az is lehet a magyarázat rá.
A legtöbb "tünet", amit sokan a menstruáció előtt észlelnek, vagy pszichésen okozott (mondhatni bebeszélte magának), vagy utólag magyarázott, hogy "ez biztosan arra utalt, hogy terhes vagyok", és a legtöbb teljesen ellentmond egymásnak (valaki ilyen "tünete" volt, valakinek olyan, valakinek amolyan).
Ha jól értem, akkor szeretnétek a babát:) A lényeg, hogy ne görcsöljetek rá, te se keresd mindenben a tüneteket, ha most nem jönne össze, akkor se legyetek csalódottak.
Én a nem várt előtt 1-2 nappal már nagyon sajátos mell bizsergést érzetem minden terhessegemnél. Aztán jött a gyakori pisiles és én is szedelegtem. A nem várt napján már biztosan tudtam mind3 alkalommal, hogy baba lesz de mindig megvártam, h kesik e.
Szóval vannak ilyen korán is tünetek. Nekem pont hogy a 6. héten ezek elmúltak és felváltotta őket az irdatlan hányinger és hanyas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!