Hőmérőzésről valaki tud nekem infót adni?
Babát szeretnénk a férjemmel. Többször hallottam már a Hőmérőzésről. Most kellene 2 nap múlva megjönnie. Volt egy Clostilbegytes kúrám is.
Ki az aki így lett terhes?
Mikor kell megmérni, mi számít már hőemelkedésnek?
Amikor mértem akkor 36.5 körül volt mindig.
Köszönöm a segítséget! :)
A hőgörbe vezetése arra jó pl., hogy lásd, van-e tüszőrepedés, elég hosszú-e a repedés utáni (luteális) szakasz, mikor késik a vérzés (ha már eltelt 14-15 nap a tüszőrepedés óta és nem jött meg). Nem mondja meg előre, hogy mikor kell együtt lenni, mert a tüszőrepedés idejét csak utólag lehet leolvasni a görbéről, ha már 4-5 napja megemelkedett az ébredési hő. Ha viszont rendre ugyan kb. akkor van tüszőrepedésed, akkor infót jelent abban, hogy mikor van a termékeny időszakod.
Én háromszor lettem terhes, mindháromnál vezettem is hőgörbét. Mivel IR-es, pm. alulműködéses vagyok, nálam bizonytalan a ciklus hossza, így fontos volt tudnom, volt-e repedés és mikor, vagy elmaradt az ovu, vagy késik és lehet tesztelni. Mindig az "igazat" mondta a görbe, mindegyikre volt példa bőven. Ez az egyetlen "házi" módszer arra, hogy objektíven meg lehessen mondani, volt-e tüszőrepedés az adott ciklusban. Én nagyon jó dolognak tartom.
Köszönöm szépen a gyors válaszokat :)
Innentől ha nincs baba vezetni fogom :)
Egyenlőre annak hogy meg akarna jönni semmi jele nincs,pedig általában mikor nagy ritkán megjött mindig előző nap teljesen odavoltam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!