Van itt olyan, aki meddővé tetette magát? Változott valami? Csehországba készülök sterilizáltatásra, de nagyon izgulok.
Szia!
Ahogy előttem írták is már páran,írom én is!Felelősségteljes gondolkodásnak tartom ezt a fajta gondolkodásmódot!Tisztában van vele hogy nem akar egy életre elköteleződni egy gyerek melle és talán a karrierje esetleg testi adottsága fontosabb mint a családalapítás!Nincs ezzel semmi baj,hiszen nincs az törvénybe foglalva hogy monden nőnek kell legalább egy gyereket szülnie!
Azért egy 25éves nőről már nem lehet azt mondani hogy döntésképtelen és nem tudja eldönteni mit akar!Ha pedig idővel később meggondolja magát és mégis babát szeretne,megpróbálkozhat a lombikkal,hiszen "csak" elzárják a petevezetéket,nem nőgyógyászatilag 'pakolják ki'!
Minden jót kívánok neked,és kívánom érd el a céljaidat az életben :)
28N
34-es írok mindenképp. Ha az egészségem is engedi, akkor ősszel lesz a beavatkozás.
Amiatt ne aggódj, hogy "kipottyan" belőled a gyerek, nagyon drasztikus esetekben, nagyon elhízott nőknél lehet lehetséges, hogy a 3. trimeszterben sem tűnik fel, hogy nő a has. Az megtörténhet, hogy kicsúszol a 3 hónapból és már nem lehet elvetetni, de olyan 0,01%-ban lehet szerintem, hogy a 7-8-9 hónapos terhesség ne tűnjön fel senkinek sem.
Mi van egyesek jövőbe látnak? A francokat lesz depressziós egész életében, ha egyszer valaki a háta közepére se kíván egy gyereket, annak ez egy felszabadítás. Egyik ismerősöm barátnője is elköttette magát külföldön, mer irtózott a gyerekektől, ennek már jó 10-12 éve, azóta is élete legjobb döntéseként tekint rá, tehát ne beszéljünk hülyeségeket!
Azt meg, hogy ki mitől fél és mitől, mit akar és mit nem, azt hadd dönthesse el mindenki maga! A kérdezőnek joga van nem akarni gyereket és mindent meg is tenni ellene. Az pedig nagyon-nagyon ritka, hogy valaki elköttetés után is teherbe esik, legalábbis ezerszer kevesebb esély van rá, mint pl gyógyszer vagy egyéb védekezési eszköz mellett. Nem kell mindent saját bőrünkön megtapasztalni, hogy tudjuk, ezt soha nem akarjuk kipróbálni/átélni stb!
Én minden álláspontot elfogadok.
# 37, a vaszektómia a férfiaknál van.
25 évesen sok MINDENHEZ fiatal vagy, egy ilyen horderejű döntéshez különösen.
1-2 év múlva jön egy szerelem, amiből kifolyólag gyereket szeretnél. A 30-as éveidben jön majd a család, az otthon utáni vágy.
Lehet , hogy megtalálnád az " igazit" és pont emiatt nem kellesz majd neki.
Lehet, hogy nem is kell éveket várnod, néhány hét is elég lesz , hogy megbánd az elhamarkodott döntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!