Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi idő munkaviszony után...

Mennyi idő munkaviszony után tanácsos leghamarabb teherbe esni? Nálatok hogy volt?

Figyelt kérdés
Úgy érzem nincs megfelelő időpont, ha most szülök akkor lehet sosem lehet karrierem, ha mégvárom hogy legyen akkor meg lehet még nehezebb lesz kiszállni egy baba miatt. 27 éves vagyok, egyetem után szakmai gyakorlaton voltam majd dolgoztam másfél évet a szakmámban. Nyár végén szeretnék váltani, ha minden igaz találtam egy állást, ami szakmailag előrelépés. Ugyanakkor szeretnénk már babát is. Anyagilag nincs probléma. Új helyen mennyit "illik" dolgozni, mielőtt terhes lesz az ember? Nem fognak rám csúnyán nézni, ha pl fél év után teherbe esek? Akkor tudok kb egy évet dolgozni ott, az talán már "valami". Ti mennyi idő után estetek teherbe és mit szóltak a munkahelyen?
2018. jún. 30. 09:38
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó a választ. Külföldön élek, itt azért nem úgy van, hogy kirúgnak ha terhes leszek, kötelesek visszavenni ugyanolyan vagy egyenértékű pozícióra és nem vehetnek fel helyettem max helyettest határozott időre. Utána sem rúghatnak ki mondvacsinált indokkal úgyhogy attól nem félek, h lesz-e munkám. Az ok, amiért őrlődöm, h vagy a saját életünket nézem, akkor szeretnénk már babát, vagy a munkaadójét, akinek jobb lenne később. És emiatt írtam ki a kérdést, h h lehet megtalálni az arany középutat
2018. jún. 30. 11:23
 12/19 anonim ***** válasza:
33%

Nézd, azért azzal is kiszúrás, akit a helyedre vesznek fel. Hisz lehet, hogy teljesen jó munkaerőről van szó, akinek csak azért kell majd elmennie onnan, mert te visszamész szülés után. Tehát a gyerekvállalás sajnos mindig problémás.

Én előbb babáztam, aztán építettem karriert. Szerintem jól tettem, mert nem kellett a karriert félbehagynom és ugyanakkor családom is lett. Mondjuk gyerekvállalás előtt is nem is az álomunkahelyen dolgoztam. 4 éves volt már a fiam, amikor sikerült elcsípnem a jelenlegi munkahelyemet.

2018. jún. 30. 12:00
 13/19 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem nincs ilyen, hogy illő vagy nem illő. Nő vagy, a munkáltató tisztában van vele, hogy valamikor szülni fogsz.

Ráadásul egy csomó esetben nem tervezetten jön a baba, munkahelyen teljesen mindegy, hogy tervezted-e avagy sem.

Én úgy gondolom, ha jó munkaero vagy, akkor akár 3 hónap múlva is visszavárnak. Én ha gyereket szeretnék, nem érdekelne hogy bent mit fognak szólni. Legtöbb esetben felnőtt nőnél előbb utóbb számítanak ra.

Nekem novemberben telik le a próbaidőm, és őszintén remélem, hogy utána rögtön összejon.

2018. jún. 30. 14:10
 14/19 anonim ***** válasza:
14%

Utolsó vagyok! Ja, és természetesen ha megkérdezik, megmondom hogy nem terveztük még. Azért ne gondolják, hogy csak erre vártam.. De így alakult. Ennyi.

Az én munkahelyem olyan, hogy szerintem 2 év múlva is szívesen várnak.(de jó munkaerő vagyok)

2018. jún. 30. 14:13
 15/19 anonim ***** válasza:
60%

"Nekem novemberben telik le a próbaidőm, és őszintén remélem, hogy utána rögtön összejon. Ja, és természetesen ha megkérdezik, megmondom hogy nem akarunk még"

Pontosan az ilyenek miatt van előítélet a fiatal nőkkel szemben, és pontosan ezért a felfogás miatt indul hátránnyal a munkakeresésben egy "szülő korban" lévő fiatal nő...

2018. jún. 30. 14:32
 16/19 A kérdező kommentje:

Akit felvesznek a helyemre az tudja, hogy szülés miatt helyettesít ez nem kiszúrás

Amúgy én is arra gondolok, hogy a munkáltató bezzeg megtehet bármit de mi igazodjunk egy nagy cég igényeihez... megpróbálok tekintettel lenni de nem akarom, hogy ők irányítsák az én életemet. Ezért kérdeztelek titeket, hogy ti h éltétek meg

2018. jún. 30. 14:52
 17/19 anonim ***** válasza:
16%
Te jó ég! Kit érdekel a munkaadó!! Ez a te életed! A te jövőd, a te családod! Nehogy már az határozza meg, hogy csúnyán néznek e majd rad 1-2 hétig! Azt tedd, amit a szíved diktál, és nekem nagyon úgy néz ki hogy a baby vállalás felé húz :)
2018. jún. 30. 15:01
 18/19 anonim ***** válasza:
49%

#15 Nem értem a problémád! Mi az hogy "ilyenek" miatt? Milyenek miatt?

Nagyon naiv vagy ha azt hiszed, hogy ha nyíltan kimondod hogy szülni akarok, arra várok hogy leteljen a próbaidő, akkor ehhez jó képet fognak vágni. Ez mindenkinek a saját döntése, hogy ki mikor szeretne gyereket, és igen is a munkáltató nagyon is számít erre. Egy nő bármikor lehet terhes. Ha felvesznek, ők ezzel vállalják, hogy ilyen is előfordulhat. Ez a legnagyobb baromság, hogy várnom kell 3 évet, mert a munkaadomnak ez az ideális, sőt, ha nem akarja akkor nem szülsz? Pont az ilyenek miatt van rengeteg 40 éves gyermektelen, kétségbeesett nő.

Gondolom az ilyenek pontoztak le..

2018. jún. 30. 15:08
 19/19 anonim ***** válasza:
30%

18

Vissza fog nyalni még a fagyi, aranyom. Az ilyenek miatt van a sok elszegényedett, elvált/özvegy szegény nő, aki egész életében max. mami truck állásban lébecolt.

2018. júl. 1. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!