Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A párommal 2éve próbálkozunk...

A párommal 2éve próbálkozunk hogy teherbe essek de nem megy. Mi válhatna be? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Na szóval nem esek teherbe sehogy sem és ez már mentálisan nagyon fáj főleg a sok negatív teszt.

Már nem tuom mihez kezdjek és a párom is belefáradt már

Mi az ötletetek esetleg van olyan dolog ami segítene,hogy teherbe essek? 27/N

2018. jún. 17. 07:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
46%

Nem kell egybol lombikra meg ezekre rohanni ha nem muszaj.

Ki kell derietni vizsgalatokkal kinel lehet a bibi. Es ha lehet azt kell orvosolni es ugy probalkozni tovabb siman ha megoldodott a problema vagy problemak.

2018. jún. 17. 09:10
 12/19 anonim ***** válasza:
80%
Nőgyógyász mondott valamit? Vagy a rákszűréseken nem kérdeztél rá erre?
2018. jún. 17. 10:18
 13/19 anonim ***** válasza:
69%
Nem mondtuk hogy rohanjon oda.de egy teljes körű kivizsgálás nem árt. Azért az esetek nagy többségében valamilyen betegség all. Lehet egy IR vagy bármi. De lehet nem is nála van a baj, hanem a párjánál. Valahol el kell kezdeni a kivizsgálást. Magától nem oldódik meg.
2018. jún. 17. 11:58
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugi.

Először is a párod menjen el andrológiára. Ad spermamintát,az nem fájdalmas,nem kellemetlen :)

Ha nála minden oké,menj te dokihoz. Vagy akkor mehettek egyből meddőségi központba.

Amúgy nálunk 18 hónap alatt jött össze a baba. Voltunk már előtte dokinál mindketten,minden oké volt mindkettőnknél.

2018. jún. 17. 12:06
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Voltunk már kivizsgáláson a páromnál és nállam sincs bibi.Már kérdezősködtünk az orvosoktól de egyik sem ajánlja a meddőségi központot mindegyik a természetes megtermékenyítést ajánlja.
2018. jún. 17. 21:07
 16/19 anonim ***** válasza:

13mas en is azt mondtam vizsgaltassa ki magat.

A lombikra rohanast azert irtam mert mar boldog-boldogtalan lombikozik holott nem indokolt fizikailag. Es hat ugye a lombik nem eppen egeszseges

2018. jún. 17. 23:01
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

#11 Az, ha valaki elmegy meddőségi központba; nem azt jelenti, hogy egyből nekiesnek és inszeminálják, meg beültetik. Ebben eléggé félreinformált vagy.

Ott ugyanúgy vizsgálatokkal kezdik, csak sokkal átfogóbban, más jogosultsággal, mint egy 'sima' nőgyógyász (pl. kromoszóma vagy genetikai vizsgálatra ő nem utalhat be).

Kérdező! Nem tudom, hogy pontosan milyen vizsgálatokon voltál; de az általánosan nézett vizsgálatokon (3., 21. napi hormonpanel, átjárhatósági, ha nagyon alapos volt a doki, akkor cukorterhelés); még nagyon sok irányba lehet -további sikertelenség esetén kell- keresgélni. Ilyen pl. egy teljes immunológiai kivizsgálás, genetikai vizsgálatok, kromoszóma vizsgálat, méhtükrözés, spermium speciális vizsgálata (pl. halosperm), és léteznek összeférhetőségi vizsgálatok is (PCT, HABAB). Ezeket egy sima nőgyógyász nem tudja elvégeztetni.

Mi 3 évig próbálkoztunk otthon. Az alap nőgyógyászati vizsgálatok mindig, mindent 'rendben' találtak.

Aztán meddőségi központba mentünk, és egyből kiderült, hogy pl. a 3 feletti TSH-m nem jó teherbeeséshez, hiába van referencia tartományon belül- gyógyszert kaptam rá.

Méhtükrözésnél kiderült, hogy méhsövényem van- soha, egyetlen uh-on sem látszott...

Laparoszkópiánál, hogy endometriózisom van, ami az egyik petevezetéket elzárja, a másikat roncsolta.

Speciális véralvadásnál, hogy trombózis hajlamom...

Alloimmun vizsgálatnál, hogy a szervezetem a párom sejtjei ellen; -ezáltal az embrió ellen is- fordul...

És mindez 'rendben volt' 3 évig.

És igen, nálunk lombik lett a vége; mert kiderült, hogy csak így lehet áthidalni a problémáimat.

Még néhány hét, és megszületik a kislányunk...

2018. jún. 18. 05:40
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ az orvosommal ma beszéltem és így "sürgős ellátásra" fog majd sor kerülni a meddőségi központba.Utolsó gratulálok a picihez.
2018. jún. 18. 14:31
 19/19 anonim ***** válasza:

Arra azért készülj fel lelkiekben, hogy meddőségkezelésben nem létezik olyan, hogy 'sürgős ellátás'; pláne nem a 27 éveseknek, akiknek biológiailag még rengeteg idejük van! Nem tudom ki mondott ilyet neked; de ez egy baromság!

Már csak azért is, mert a vizsgálatok jórésze ciklushoz kötött, így sokszor emiatt is vannak 1-1 hónap csúszások.

Készülj inkább arra, hogy nem lesz rövid menet... És vannak olyan intézmények, ahol eleve várólista van.

Ha a 40 felettieket sem veszik előrébb, hidd el; téged sem fognak. Ez is egyfajta türelemjáték.

Nekünk a kivizsgálások, az az alapján szükséges műtétek, az utánuk való gyógyulás/ várakozás további 1,5-et ölelt fel. Utána jöttek a lombikok, abból is a 6. sikerült... Így összesen 7 év alatt sikerült teherbeesnem.

Sajnos ez ilyen...

2018. jún. 18. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!