29-30 éves kor közeledtével már nehezebb teherbeesni?
Figyelt kérdés
A tanulmányaim és utána a kötelező legalább 2-3 év munka miatt kb. 29-30 évesen próbálkoznék megszülni első gyermekem. Azt szeretném kérdezni, mennyire nehéz teherbe esni később?
Köszönöm a válaszokat.
2018. máj. 30. 20:34
1/18 anonim válasza:
Pont ugyanúgy kell teherbe esni akkor is, és az esélyek egyénenként változóak. Mi például tíz évig próbálkoztunk, aztán 30 fölött jött össze. Pedig egyikünknek sem volt semmi baja.
2/18 anonim válasza:
Az egyéni szórás sokkal nagyobb. Anyám 39 évesen szinte azonnal teherbe esett... A korral tuti csökkennek az esélyek, node 30 évesen még nagyon fiatal az ember lánya, nem aggódnék ezen.
3/18 anonim válasza:
Kiszámíthatatlan.
Ha szigorúan vesszük akkor elvileg igen, hiszen a legtermékenyebb éveiden túl vagy. De ezt kizárólag anatómiai szempontból mondom.
Az igazság pedig teljesen kiszámíthatatlan.
Én 29 évesen azonnal teherbeestem amint elhagytuk a védekezést.
4/18 A kérdező kommentje:
Hú ezt szomorúan olvasom. Köszönöm a válaszokat. Maximum hamarabb elkezdünk majd próbálkozni. És csak vagy másfél évet dolgozom.
2018. máj. 30. 20:48
5/18 anonim válasza:
Figyelj, 25 évesen, fiatalon, egészségesen elsőre megfogant a baba, de vetéltem. Utána lettek nőgyógyászati gondjaim, 26 voltam, mikor összejött a lányom. Most 30 vagyok, rögtön összejött a kistesó. Szóval abszolút nem törvényszerű, nekem pl. könnyebben ment 4-5 évvel öregebben.
6/18 anonim válasza:
Kolléganő 35 évesen próbálkozott először, a tabletta elhagyását követő első ciklusban terhes is lett, a 2. gyerek 38 évesen szintén kb. azonnal jött össze. Másik kolléganő 20 évesen szült egy nem kívántat, ami komplikációkkal járt és ezért nem lehetett több gyereke. - Szóval egyéne válogatja. Talán még mindig jobb harminc évesen fél év helyett egy évig próbálkozni, mintsem túl korán egy gyereknevelésre nem alkalmas kapcsolatba és élethelyzetbe szülni...
7/18 anonim válasza:
25 voltam mikor próbálkozni kezdtünk. 29 évesen lettem terhes, tehát nehezen jött össze pedig elvileg eü ok nem volt rá. Viszont a második baba második próbálkozásra összejött 30 évesen. Szóval 29-30 évesen simán hamar is összejöhet. :)
8/18 anonim válasza:
30 éves vagyok és amint elhagytuk a védekezést 1. hónapban összejött a baba. Nyilván ahogy idősödik az ember kevesebb az esély de szerintem 30 körül még nincs késő.
9/18 Carragher_x válasza:
30 éves korig jóformán nem csökken a termékenység, de 30 és 35 között is csak egész lassan, az után indul be a nagyobb lejtmenet. De egyébként a kor csak egy tényező, az életmódod nagyobb ráhatással bír.
10/18 anonim válasza:
Párkapcsolatom alatt 6 évig szedtem fog.gátlót, és 27. évesen abbahagytam, majd kb. 1 hónapra rá terhes lettem. (Talán egy hónap sem volt.)
Aztán a férjemtől 33 évesen lettem terhes kb. 2 hónap ismeretség után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!