Felmerült egy-két kérdés bennem, válaszonátok?
Kb. két éve nem védekezünk, még nem jött össze a baba. Mindig foglalkoztat valami, most is lenne egy pár dolog amire kíváncsi lennék:
Azt hallottam, hogy terhesség/teherbeesés alatt nem használ a biciklizés. Szerintetek ez igaz? Nyáron kerékpárral szoktam bejárni dolgozni, Kb. 6 km oda-vissza. Holnaptól kezdeném.
A férjem milyen vitamint/készítményt szedjen a minél jobb "kiskatonákért"?
A túlsúly szerintetek milyen százalékban lehet okozója, hogy késik a baba?
Köszönöm, ha válaszoltok.
Csak a biciklizéshez tudok hozzászólni: minden évben kora tavasztól túráztunk a párommal 20-30km-eket hétvégén.
Tervezett baba, az első próbálkozásnál megfogant.
Még nem tudtuk, hogy sikerült, akkor is túráztunk-hegyre fel, hegyre le. Szóval terhesség előtt nem hiszem,hogy probléma lenne a biciklizés. Amikor megtudtam, hogy babát várok, akkor már nem bicikliztem.
A biciklizés nem árt, inkább a terhesség vége felé okozhat (de nem szükségszerüen) koraszülést.
A férjednek nem feltétlen vitaminokra van szüksége, hanem egészséges táplálkozásra: sok gyümölcs és zöldségféle, a dohányzás és a rendszeres alkoholfogyasztás viszont kimondottan ártalmas.
A kismérvü túlsúly (10 kg-ig) inkább pozitiv, ez felett lehet akadály is, föként ha hormonális oka van.
Ha komolyan aggódtok, akkor menjetek orvoshoz, ott többet tudnak segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!