Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyibe kerül egy terhesgondo...

Mennyibe kerül egy terhesgondozás?

Figyelt kérdés
Sziasztok, több év próbálkozás után nagy örömünkre sikerült a terhesség. Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen költséggel fog járni a terhesgondozás a 9hó alatt. Nagyon szépen köszönöm (ha valaki tud konkrét árat Szfváron azt külön köszönöm)

2018. jan. 27. 20:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Tb alapon, kórhàzban semmibe. Magànorvosnàl, az adott orvos tarifàjàtól függ.
2018. jan. 27. 21:29
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Sztk-ban, kórházban ingyenes. Én magán dokihoz jártam. Összesen 6szor voltam nála terhes gondozáson, 3 genetikai ultrahang magánban, kombinált teszt. A vérvételekre az sztkba mentem. Ez volt összesen nekem 130 ezer. Plusz szülésnél fogadott orvos + szülésznő. Budapesten.
2018. jan. 27. 22:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Tb alapon ingyen van.

Magánorvosnál.. Én találkoztam 8 és 15 ezer forinttal is, persze alkalmanként, szóval nem mindegy hova mész és városon belül is nagy eltérések vannak. (2 baba alatt 3 dokim volt) általában 3-4 hetente hívtak. Az egyik akinél 15 ezer volt a terhesgondozás, a genetikai uh-kat is a magánrendelőjében csinálta mert genetikus, viszont 20 ezerért. Szülésnél be se jött így az ingyen volt, másik szülésemnél 80 ezret kért az orvos. Akkor 12 ezer volt/alkalom és voltam 6 hetesen, megint 6, (barnáztam) 9, 12, 16, 19, 23, 27, 31, 35, 37 hetesen a magánjában, a kórházban is találkoztunk a végén nst-n 2x, akkor nem kért pénzt, 5-5 ezret adtam. Szüléssel együtt 200 ezer volt. Ja meg egyszer voltunk 4D-n, csak annak az árára nem emlékszem. Persze nem ezt kérdezted, de vitaminok, ha kell gyógyszerek is ráadódnak erre, problémás terhességnél meg akár 2 hetente is hívhat a dokid, meg szülésnél ha szeretnél szülésznőt is fogadni, az is költség, legtöbb kórházban vannak vip szobák stb. Szóval jó drága is tud lenni a dolog.

2018. jan. 28. 07:32
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :)
2018. jan. 28. 07:54
 5/12 anonim ***** válasza:
61%

Hát nekem Bpen 20ezer a doki 4 hetente, végén 2 hetente. Genetika 40ezer volt. Nst kórházban ingyen. Szülés doki + szülésznő 220ezer. Plusz a vip szoba napi 7000. Szóval a vége kb 400-500 ezer lesz.

Egyébként szerintem ez kb a max amit elkérnek, ennél olcsóbb a jellemzőbb.

2018. jan. 28. 07:59
 6/12 A kérdező kommentje:
Mit "tud" egy VIP szoba?
2018. jan. 28. 08:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A vip szobában egyedül vagy és apa is bejöhet. A közös szobáknál csak ablakon kersztül tudod a picit megmutatni.

Kivinni nem lehet a folyosóra be meg nem hívhatod, hisz ott vannak a többiek (akik közel sem biztos, hogy egy idegent látni akarnak szenvedés közben, meg a babák is ott vannak)

2018. jan. 28. 08:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Most azt hiszem le leszek pontozva de én meg a másik véglet vagyok. A 9 hónap magánkórházzal, mindenféle hipermodern genetikai vizsgálattal, kéthetente majd hetente ultrahanggal, laborokkal, oktatásokkal és tanácsadásokkal kicsivel 1millió felett lesz. Zsebbe ezen felül nem kell fizetni, a szülőszoba tökéletesen a természetes szülést támogató módon van kialakítva (több féle mód, lágy fények és hangok), 3 napig hotel körülmények között lehet bent maradni apa-anya-baba egy saját szobában, teljes ellátással.

Úgy vagyok ezzel, hogy ha alig élnénk meg, akkor nyilván nem erre költeném a pénzünket, de mivel hála a jó égnek, a szerencsének és a kitartó munkának van miből, én megteszem.

Csak kb. senkinek nem beszélek róla, mert mindig jön a pofavágás, hogy "rendes kórházban is meg tud ám születni az a gyerek". Igen meg tud. Jó eséllyel egy sufniban vagy egy erdő közepén is meg tud, én ez a kérdés, hanem hogy a születési traumát is lehet csökkenteni, ami egy borzasztóan fontos szempont mind az anya, mind a baba pszichéjére nézve.

2018. jan. 28. 09:19
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én magàndokihoz jàrok, 29 hetes vagyok. Szàmítàsaink szerint a vége 200.000-220.000 lesz. Ebben benne van 4 hetente az orvos, a szülés,a szülésznő, 12 hetes kombinàlt teszt és egy 4D babamozi.

De félre van téve még +50.000 ha valamiért àt szeretnék kerülni VIP szobàba.

Mi tudatosan készültünk a terhességre, màr teherbeeséskor össze volt "spórolva", hogy bàrmi történik, beleférjen a költségvetésbe.

2018. jan. 28. 12:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Székesfehérváron, ha helyi vagy, akkorba Nővédelmi Központba kell menj. Ott megcsinálják a kötelező ultrahangokat, vizsgálatokat. A kombinált tesztet is ott megcsinálják, de ugye az nem ingyenes. Minden másért ott nem kell fizetni. Ha táppénzre mész, akkor is a Nővédelmibe kell menj a táppénzes papírt. Vérvételt az SZTK-ban csinálnak, beutalót a Nővédelmiben adnak. Ha nem vagy fehérvári, de körzetileg Székesfehérvárhoz tartozol, akkor a kórházba kell menj. Az NST vizsgálatokat a terhes ambulancián csinálják a szülészet épületében, a földszinten, a gyerek ambulanciával szemben. A Szent György Kórházban a babát a kórterem ajtójáig tolhatod ki, a kórterembe a látogatók nem mehetnek be, de az ajtóban megtudod nézni. Nem rémlik, hogy van VIP szoba, de elképzelhető, én már 4 éve szültem utoljára. Magánban az adott dokitól függ, sokak dr. Csetényi Zsoltot fogadták fel. Nekem nem volt fogadott dokim.
2018. jan. 28. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!