Mennyibe kerül egy terhesgondozás?
Tb alapon ingyen van.
Magánorvosnál.. Én találkoztam 8 és 15 ezer forinttal is, persze alkalmanként, szóval nem mindegy hova mész és városon belül is nagy eltérések vannak. (2 baba alatt 3 dokim volt) általában 3-4 hetente hívtak. Az egyik akinél 15 ezer volt a terhesgondozás, a genetikai uh-kat is a magánrendelőjében csinálta mert genetikus, viszont 20 ezerért. Szülésnél be se jött így az ingyen volt, másik szülésemnél 80 ezret kért az orvos. Akkor 12 ezer volt/alkalom és voltam 6 hetesen, megint 6, (barnáztam) 9, 12, 16, 19, 23, 27, 31, 35, 37 hetesen a magánjában, a kórházban is találkoztunk a végén nst-n 2x, akkor nem kért pénzt, 5-5 ezret adtam. Szüléssel együtt 200 ezer volt. Ja meg egyszer voltunk 4D-n, csak annak az árára nem emlékszem. Persze nem ezt kérdezted, de vitaminok, ha kell gyógyszerek is ráadódnak erre, problémás terhességnél meg akár 2 hetente is hívhat a dokid, meg szülésnél ha szeretnél szülésznőt is fogadni, az is költség, legtöbb kórházban vannak vip szobák stb. Szóval jó drága is tud lenni a dolog.
Hát nekem Bpen 20ezer a doki 4 hetente, végén 2 hetente. Genetika 40ezer volt. Nst kórházban ingyen. Szülés doki + szülésznő 220ezer. Plusz a vip szoba napi 7000. Szóval a vége kb 400-500 ezer lesz.
Egyébként szerintem ez kb a max amit elkérnek, ennél olcsóbb a jellemzőbb.
A vip szobában egyedül vagy és apa is bejöhet. A közös szobáknál csak ablakon kersztül tudod a picit megmutatni.
Kivinni nem lehet a folyosóra be meg nem hívhatod, hisz ott vannak a többiek (akik közel sem biztos, hogy egy idegent látni akarnak szenvedés közben, meg a babák is ott vannak)
Most azt hiszem le leszek pontozva de én meg a másik véglet vagyok. A 9 hónap magánkórházzal, mindenféle hipermodern genetikai vizsgálattal, kéthetente majd hetente ultrahanggal, laborokkal, oktatásokkal és tanácsadásokkal kicsivel 1millió felett lesz. Zsebbe ezen felül nem kell fizetni, a szülőszoba tökéletesen a természetes szülést támogató módon van kialakítva (több féle mód, lágy fények és hangok), 3 napig hotel körülmények között lehet bent maradni apa-anya-baba egy saját szobában, teljes ellátással.
Úgy vagyok ezzel, hogy ha alig élnénk meg, akkor nyilván nem erre költeném a pénzünket, de mivel hála a jó égnek, a szerencsének és a kitartó munkának van miből, én megteszem.
Csak kb. senkinek nem beszélek róla, mert mindig jön a pofavágás, hogy "rendes kórházban is meg tud ám születni az a gyerek". Igen meg tud. Jó eséllyel egy sufniban vagy egy erdő közepén is meg tud, én ez a kérdés, hanem hogy a születési traumát is lehet csökkenteni, ami egy borzasztóan fontos szempont mind az anya, mind a baba pszichéjére nézve.
Én magàndokihoz jàrok, 29 hetes vagyok. Szàmítàsaink szerint a vége 200.000-220.000 lesz. Ebben benne van 4 hetente az orvos, a szülés,a szülésznő, 12 hetes kombinàlt teszt és egy 4D babamozi.
De félre van téve még +50.000 ha valamiért àt szeretnék kerülni VIP szobàba.
Mi tudatosan készültünk a terhességre, màr teherbeeséskor össze volt "spórolva", hogy bàrmi történik, beleférjen a költségvetésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!