Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha ennyire drámaian rossz a...

Ha ennyire drámaian rossz a helyzet, akkor miért ilyen drágák a fogamzásgátló eszközök?

Figyelt kérdés

Elnézést, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, mint szülők.

Mindenhol azt hallja és olvassa az ember, hogy európai átlagban mennyire magas nálunk az abortuszok száma. Hogy évről évre egyre több a fiatal, alig tizenéves leányanya. És sajnos nagyon sok az olyan tragikus eset, amiről korábban is írt itt valaki...amikor már nem lehet segíteni szegény babán....

Kérdem én, hogy ha itt Magyarországon ilyen komoly probléma a fiatalkorúak, illetve a gyermekvállaláshoz nem megfelelő körülményekkel rendelkező nők száma, akkor miért nem teszik elérhetőbbé a fogamzásgátlókat?!

A napokban váltottam ki a gyógyszerem, 8 ezer Ft volt. Még így felnőtt fejjel, két keresetből élő nőként, is jelentős összeg. Hogy tudná már ezt kifizetni egy alkalmanként zsebpénzből élő fiatal? Egyetértek azzal, hogy, a szülők felelőssége a megfelelő felvilágosítás és ha szükséges akkor a védekezéshez használatos eszközök, gyógyszerek biztosítása, de legtöbbször a szülők erről nem is tudnak. Azzal is egyet értek, hogy ha nincsenek meg a szükséges anyagi feltételek, akkor ne szüljön egy nő a vak világba. De legtöbbször ilyenkor annyira nincs pénz vagy tájékoztatás, hogy szóba sem jöhet a fogamzásgátlás "modern, megbízható" módja.

Na mindegy, ne menjünk bele, csak a véleményetek érdekelne, hogy Ti is így látjátok?

1 éves baba anyukája

2010. jún. 5. 08:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek veled, csak hát pénz pénz pénz, gyógyszeripar! Ami összefügg még a politikával is, úgyhogy ebbe inkább ne is menjünk bele.

Ha már itt tartunk állítólag a rák ellenszerét is már rég kifejlesztették, de hát sokkal több pénz van abban, ha eladják a gyógyszereket, nem? (persze ezt csak hallottam, de simán el is hiszem) Egy beteg ember szinte bármit megvesz, csak hogy életben maradjon ezen a mocskos világon!

Amúgy az óvszer talán a megoldás, az olcsóbb. Bár azért az se annyira!

2010. jún. 5. 08:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Azért drágák, hogy ne vedd meg, eddig egyértelmű. Csak azzal nem számol az állam (vagy mittudomén kinek az érdeke ez), hogy azt a csöppséget el is lehet vetetni. Azt hiszik, hogy a fogamzásgátló mellőzése miatti terhesség megmarad, ezzel növelni vélik a népességszámot. Szerintem...
2010. jún. 5. 09:14
 3/3 anonim ***** válasza:
50%

Egyetértek veletek, a pénzről, gyógyszeriparról szól.

De a barátnőm 3000 ft-os tabit szed (3 hónapos adag), nem az az öreg fajta, hanem valami új ez is (az enyém is "csak" 6000 volt, amikor szedtem). Szóval nem kell a legdrágábbat szedni.Ja, és tökéletesen elégedett vele.

2010. jún. 5. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!