Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit jelent pontosan a "kávézac...

Mit jelent pontosan a "kávézacc"szerű folyás?

Figyelt kérdés

Ez tök hülye kérdés lehet, de nem iszom soha kávét, fogalmam sincs milyen lehet :).

Én esetem elég bonyolult... a 7-11 dpo barnás pecsételés (ebből a 10-11 nap több - akkor kellett volna megjönnie), a 14 és 16 dpo-n is újra, bár csak napi egyszer egy pici pecsételés. A terhességi tesztejeim pozitívak, doki 16 dpo-n vizsgált, minimálisan nagyobb méh, vastag nyálkahártya, látni még nem lát semmit. Elküldött vérvételre, béta-hcg 124. Nem volt túl lelkes a nővér, amikor a telefonban az eredményt mondta, és csak azt ismételte, majd hétfőn beszéljem meg a dokival ez mit jelent. A papíromon feltűntette a veszélyeztett terhes kifejezést amúgy a doki. A pecsételésre csak rutascorbint (érerősítő) mondott. Gondolom méhen kívülire is gyanakszik (utalt rá, bár finoman), ezért kérdezem a kávézaccos kifejezést.

Amúgy is olyan bonyolult a helyzetem, a pé után 3 nappal felfáztam, antibiotikum. Az antibiotikum kúra mellett (!!!), annak 6.napján óriási tüszős mandulagyulladásom lett, arra újabb, erősebb antibiotikum, erre rá 4 napra ( a 14.dpon) már erős pozitív lett a tesztem is (az újabb antibiotikumot abba is hagyatták rögtön).

Annyira sűrű lett ez a hónap, te jó ég :( ha még az is kiderül, hogy méhen kívüli, én nem is tudom... teljesen paff vagyok.

Ne haragudjatok a hosszú lamentálásért, de nagyon kiborultam :(

Kérlek válaszoljon, aki tud és próbálja meg leírni, másképp megfogalmazni, hogy mit jelent a kávézaccos folyás!!!

Köszönöm szépen.

2010. jún. 4. 20:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia!A "kávézacc" szerü folyás sötétbarna,majnem fekete és mintha apró szemcsés lenne,valóba a méhenkivüli terhesség esetén jelentkezik.Ne parázz,nembiztos,hogy az a probléma,lehetséges,hogy korán mentél.Hányadik dpo-n teszteltél pozitivat?
2010. jún. 5. 10:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia!Azota mi a helyzet?
2010. jún. 13. 15:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Szia! Köszönöm érdeklődésed, de sajnos nem sok jó. (Bár próbálom azzal vigasztalni magam, hogy lehetne rosszabb is.)

A babakezdemény elakadt a fejlődésben (többszöri vérvétel, hcg szint mérés alapján már múlt héten kiderült), így azóta arra "vártunk", hogy spontán induljon be a vetélés (és ne kelljen művi úton hozzányúlni)... nem valami lélekemelő érzés :(

Ma reggel be is indult, nem mondom, hogy egy nagy élmény. Ráadásul nagyon úgy néz ki a petezsákot is láthattam távozásakor :(

Viszont, remélhetőleg kitisztul a méhem teljesen, és akkor tényleg meg lehet úszni a kaparást. A hogyan továbbról még semmit se tudok, ma is volt vérvétel, holnap is beszélnem kell a dokival, meglátjuk.

Ami még bíztató, nem volt méhenkívüli (ez már állítólag a hcg eredményekből is kiderült - de ne kérdezd pontosan miből?).

A doki szerint ne keseredjek el, nagyon sok korai terhesség végződik így, ettől függetlenül én napokig zokogtam és azt éreztem, ezt én soha többet nem szeretném átélni... De most már kezdem összeszedni magam, remélem mind tetsileg, mind lelkileg minél gyorsabban kikúrálom magam. Első baba lett volna, és első hónap próbálkozás.

Az antibiotikumoknak állítólag semmi közük ahhoz, hogy így alakult, de a vírusok, amik okozták akár a felfázást, akár a tüszős mandulát - azoknak igen.

Fél napig tudtam örülni a pozitív tesztnek :(

Köszi még egyszer az érdeklődést!

2010. jún. 14. 19:11
 4/6 A kérdező kommentje:

ja, bocsánat a dpo-s kérdésre nem válaszoltam. Szóval: a 10. dpo-n időn túl lett pozitív a tesztem (gravi hcg), azzal még nem törődtem. Aznap lett volna a mensi első napja, erősebben is folyt a barnás pecsételés, ami már 3 nappal előtte elkezdődött - azt hittem tényleg meg is jött, ezért nem is tulajdonítottam túl nagy jelentőséget. Másnap is több vér volt, de a 12. dpon megint szinte semmi (és piros vér akkor sem), ez lett gyanús, akkor délután csináltam egy clearblue-t, az időn belül, de csak halvány pozitív volt. A one minute viszont totál negatív, úgyhogy akkor csak bizonytalankodtam. 14. dpo reggel, első vizeletből vizont a clearblue teljesen erős pozitív. Na ez volt a fél nap, amíg örültem.

(És a 16. dpon vérvételből is igazolták, hogy korai terhesség)

És most kiszámoltam, ma van a 26. dpo, amikor meg a vetélés beindult magától.

2010. jún. 14. 19:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Köszi a részletes választ és nagyon sajnálom.Nekem közel 2 év probálkozás után volt az elsö pozitiv tesztem de sajna én is csak egy hétig örülhettem,mert kiderült,hogy méhenkivüli.Most meg bejelentkeztünl lombikra,mert kiderült,hogy a párom eredménye gyenge,még inseminációra sem elég.Próbálok pozitivan álni a dolgokhoz,ha bár elég nehéz.Neked is kitartást,majd a következö jol fog sikerülni.
2010. jún. 15. 22:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom. Nekem hirtelen sokk volt az egész, annyi minden jött egyszerre. El se tudom képzelni milyen lehet 2 év várakozás után egy ilyen hír.

Kitartást nektek és remélhetőleg most már minden rendben lesz, kívánom neked, hogy minél előbb újra örülhess egy pozitív tesztnek, de most már felhőtlenül, egészen addig, amíg meg nem születik a babótok!!!

Írd majd meg! És sok erőt!

2010. jún. 21. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!