Mikor mondjam el a főnökömnek hogy terhes vagyok?
Éb megkérdeztem a sokit mit hacasol, ha nincs veszélyes munkaköröm.
A 12. Heti genetikai UH eredménye után javasolta
Magam réazéről korábban a 10. Hétem már elmondtam volna.
Pozitív teszttel semmiképp... Most pozitívan kell gondolkodni, de ha egy kicsit is realista az ember, akkor tudja hogy :
lehet méhen kívüi,
elindulhat, ami megáll,
Elindulhat kéniai terhességként is...
És még 1001 amiről tudni sem akarok
Úgyhogy amíg az orvos nem mondja azt, hogy "élő embríó van" addig semmiképp, szüleimen kívül senkinek sem mertük addig mondani...
Ha ilyenektől tartasz, hogy kirúg akkor még nem szólnék, várbék a 12. Hétig, amíg szinte tuti nem leaz baj.. Ha közben mégis ki akar rúgni akkor az orra alá dzgnám a papírt a terhességmegállapításról.. Mert nem rúghat ki így (2 heted lenne fellebbezni)
Csak ha ne asja Isten baj van akkor ha mégsem narad meg a terhesség,akkor kirúghat, emiatt várnám meg az időt
Mondjuk azt nem értem, miért félsz a kirúgástól, ha a főnök tudja, hogy gyereket akarsz. Ugyanis az ő szempontjából a terhesség előtti időszak az ideális a kirúgásra, amint teherbe esel, már védett vagy... Ezt minden munkáltató tudja.
(Olyannyira, hogy nálunk nem rúgták ki azt a csajt sem, aki konkrétan két napot dolgozott, és elment táppénzre, mert terhes /nyilván tudta már előtte is/... és már próbaidő alatt is védett abból a szempontból, hogyha felmerül a terhesség miatti diszkrimináció, akkor a munkáltatót már amiatt is farba lehet rúgva. Szóval az ennél még egyértelműbb, nem próbaidős ügyet meg vaskosan a kismama nyer.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!