Lehet egy gyermeknek egyszerre két genetikai apja?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, ha egy illető hölgy rövid időn belül kettő férfivel fekszik le, és mondjuk két kétpetéjű gyermek kezd el fejlődni a méhében ( a két különböző apától ), és az egyik gyermek "bekebelezi a másikat" a terhesség elején, akkor az a gyermek most mindkét apának a génjeit fogja örökölni, vagy csak az egyikét? Lehetséges az, hogy az életben maradt babának kettő genetikai apja legyen?
Hűha, ez érdekes kérdés .... erre én is kiváncsi vagyok :)
2017. dec. 20. 22:33
2/14 anonim válasza:
nem, hiszen akkor több kromoszómája lenne 23-mal mint amennyi kell, ilyen nem lehetséges.
2017. dec. 20. 22:56
3/14 Norman Bates válasza:
Nem, viszont az siman lehet, hogy a ketpeteju ikerparnak kulonbozo az apjuk.
2017. dec. 20. 23:01
4/14 1112 válasza:
Én már olyat is hallottam,hogy volt egy pár, akik gyereket szerettek volna, és akkor az anyukának volt valami örökölt rendellenessége vagy betegsége, és akkor kiszedték a nem jó génállományt, amelyikben ez az örökletes nemjó volt, és akkor egy másik anyukáéból pótolták. Apuka ugyanúgy egy volt. Meg amúgy van olyan is, hogy valaki kiméra, mert két dns-e van, mert valahogy összeolvadt az ikertestvérével, volt egy olyan műsor is, hogy rendőrségen csak egy gyanúsított volt, de az ő dns-e nem egyezett a tetthelyen találttal, és akkor felmentették, de mondták, hogy mi van, ha ő is ilyen kiméra, és kétféle dns-e van; ez ilyen orvosi-féle szakszó is szerintem, mert a dokumentumfilmben úgy használták.
2017. dec. 20. 23:07
5/14 anonim válasza:
4-es, igen a mitokondriális DNS cseréje lehetséges, de kétlem hogx a kimérás sztori igaz lenne, nem kell mindent elhinni, ami a tv-ben van. Gondolj bele, ha az embernek 1-gyel több 21.kromoszómája van az már Down-szindrómát okoz.
2017. dec. 21. 07:24
6/14 babyboom567 válasza:
KIMÉRA
2017. dec. 21. 07:46
7/14 anonim válasza:
A két dns létezését inkább úgy tudom elképzelni, hogyha az egyik iker később kebelezi be a másikat. Rengeteg ilyen sztori van, hogy körömdarab a hátában, meg tudom is én... az ilyen megmaradt "darabkáknak" lehet más a dns-e, hiszen az egy másik ember valójában.
De attól még, hogy ilyen esetben "benne van" az emberben a másik dns, az még nem lesz a sajátja.
Kérdéshez kapcsolva, szerintem ilyen bekebelezéses szitunál, mivel felszívódik a gyengébb embrió (a fenti ritka esetet leszámítva), így nem lesznek a másik apa génjei benne. Kivéve ugye a fentit, de azt meg nem számít a kérésed szempontjából, mert csak idegen test.
2017. dec. 21. 08:56
8/14 anonim válasza:
Ebben a formában lehetetlen,sosem születne belöle egéséges gyermek.
2017. dec. 21. 09:37
9/14 anonim válasza:
Az ember nem cápa!
Nem fogja bekebelezni a másikat.
Olyan előfordulhat, hogy a két gyerek valami miatt összenő - lásd: sziámi ikrek - és ez úgy is mehet, hogy az egyikből csak kis darabok maradnak. De ez akkor is egy gyerek lesz, akinek egy saját DNS-e van, és vannak benne kis darabok a testvéréből, egy másik DNS-sel.
Úgyhogy, ha ilyet látsz, az 2 gyerek, összenőve.
Az ivarsejtek ilyenkor sincsenek többszörözve, szóval az ő utódjai tőle származnak majd.
2017. dec. 21. 12:58
10/14 anonim válasza:
Minden lehetséges. Szervátültetés,csontvelő átültetés esetén is különböző dns-ei lesznek az egyénnek.
De némely válaszadó nem érti a lényeget:nem lesz több kromoszómája...egyik szerv egyik féle dns,másik szerv másik féle...és a kiméra is létezik,csak nagyon ritka.
Lehet utánaolvasni:parazita iker,magzat a magzatban. Van ilyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!