Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet egy gyermeknek egyszerre...

Lehet egy gyermeknek egyszerre két genetikai apja?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, ha egy illető hölgy rövid időn belül kettő férfivel fekszik le, és mondjuk két kétpetéjű gyermek kezd el fejlődni a méhében ( a két különböző apától ), és az egyik gyermek "bekebelezi a másikat" a terhesség elején, akkor az a gyermek most mindkét apának a génjeit fogja örökölni, vagy csak az egyikét? Lehetséges az, hogy az életben maradt babának kettő genetikai apja legyen?

2017. dec. 20. 22:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Hűha, ez érdekes kérdés .... erre én is kiváncsi vagyok :)
2017. dec. 20. 22:33
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
nem, hiszen akkor több kromoszómája lenne 23-mal mint amennyi kell, ilyen nem lehetséges.
2017. dec. 20. 22:56
 3/14 Norman Bates ***** válasza:
100%
Nem, viszont az siman lehet, hogy a ketpeteju ikerparnak kulonbozo az apjuk.
2017. dec. 20. 23:01
 4/14 1112 ***** válasza:
81%
Én már olyat is hallottam,hogy volt egy pár, akik gyereket szerettek volna, és akkor az anyukának volt valami örökölt rendellenessége vagy betegsége, és akkor kiszedték a nem jó génállományt, amelyikben ez az örökletes nemjó volt, és akkor egy másik anyukáéból pótolták. Apuka ugyanúgy egy volt. Meg amúgy van olyan is, hogy valaki kiméra, mert két dns-e van, mert valahogy összeolvadt az ikertestvérével, volt egy olyan műsor is, hogy rendőrségen csak egy gyanúsított volt, de az ő dns-e nem egyezett a tetthelyen találttal, és akkor felmentették, de mondták, hogy mi van, ha ő is ilyen kiméra, és kétféle dns-e van; ez ilyen orvosi-féle szakszó is szerintem, mert a dokumentumfilmben úgy használták.
2017. dec. 20. 23:07
 5/14 anonim ***** válasza:
50%
4-es, igen a mitokondriális DNS cseréje lehetséges, de kétlem hogx a kimérás sztori igaz lenne, nem kell mindent elhinni, ami a tv-ben van. Gondolj bele, ha az embernek 1-gyel több 21.kromoszómája van az már Down-szindrómát okoz.
2017. dec. 21. 07:24
 6/14 babyboom567 ***** válasza:
KIMÉRA
2017. dec. 21. 07:46
 7/14 anonim ***** válasza:

A két dns létezését inkább úgy tudom elképzelni, hogyha az egyik iker később kebelezi be a másikat. Rengeteg ilyen sztori van, hogy körömdarab a hátában, meg tudom is én... az ilyen megmaradt "darabkáknak" lehet más a dns-e, hiszen az egy másik ember valójában.

De attól még, hogy ilyen esetben "benne van" az emberben a másik dns, az még nem lesz a sajátja.

Kérdéshez kapcsolva, szerintem ilyen bekebelezéses szitunál, mivel felszívódik a gyengébb embrió (a fenti ritka esetet leszámítva), így nem lesznek a másik apa génjei benne. Kivéve ugye a fentit, de azt meg nem számít a kérésed szempontjából, mert csak idegen test.

2017. dec. 21. 08:56
 8/14 anonim ***** válasza:
Ebben a formában lehetetlen,sosem születne belöle egéséges gyermek.
2017. dec. 21. 09:37
 9/14 anonim ***** válasza:

Az ember nem cápa!

Nem fogja bekebelezni a másikat.

Olyan előfordulhat, hogy a két gyerek valami miatt összenő - lásd: sziámi ikrek - és ez úgy is mehet, hogy az egyikből csak kis darabok maradnak. De ez akkor is egy gyerek lesz, akinek egy saját DNS-e van, és vannak benne kis darabok a testvéréből, egy másik DNS-sel.

Úgyhogy, ha ilyet látsz, az 2 gyerek, összenőve.

Az ivarsejtek ilyenkor sincsenek többszörözve, szóval az ő utódjai tőle származnak majd.

2017. dec. 21. 12:58
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden lehetséges. Szervátültetés,csontvelő átültetés esetén is különböző dns-ei lesznek az egyénnek.

De némely válaszadó nem érti a lényeget:nem lesz több kromoszómája...egyik szerv egyik féle dns,másik szerv másik féle...és a kiméra is létezik,csak nagyon ritka.

Lehet utánaolvasni:parazita iker,magzat a magzatban. Van ilyen.

2017. dec. 21. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!