Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A vitaminokat beszedhetem...

A vitaminokat beszedhetem egyszerre?

Figyelt kérdés

Babát tervezünk és elkezdtem folsavat szedni még májusban, most vettem E vitamint. Lehet, hogy hülye kérdés de bevehetem őket ugyanakkor vagy hagyjak ki valamennyi időt a kettő között?

Illetve az E vitaminra az van írva, hogy 100NE, a folsav pedig 3mg. Szedhetek belőle napi egyet vagy elég ha csak néhány naponta veszek be egyet? Mert a folsavval kapcsolatban azt olvastam, hogy elég 1mg (a tabletta negyede) máshol meg azt, hogy jó a 3mg is. Na meg azt is, hogy menstruáció idején nem ajánlatos E vitamint szedni. Na akkor hogy szedjem? Valaki fel tudna világosítani? :)

2017. júl. 3. 13:11
 1/3 anonim ***** válasza:
én egyszerre szedtem mindent.
2017. júl. 3. 13:12
 2/3 anonim ***** válasza:
az e vitamint meg tényleg nem ajánlott menzesz alatt szedni, mert vastagítja a méhnyálkahártyát. annyit szedsz amennyit jónak látsz, nem valószínű, hogy tudod túladagolni (de persze azért 10 szemet ne vegyél be naponta :D)
2017. júl. 3. 13:13
 3/3 anonim ***** válasza:

E vitaminból elég napi egyet fogyasztanod. Egyébként nőgyógyász mondott valamit a méhnyálkahártyádról? Mert ha elég vastag szokott lenni, akkor nem szükséges szedni, mert olvastam, hogy valakinek problémát okozott így.

A folsavat meg ha tudod, akkor törd ketté - vízben oldódó vitamin, így jobb, ha minden nap veszel be belőle, mert a szervezetből hamar távozik a felesleg, épp ezért nem is nagyon tudod túladagolni. Egyébként én 1 mg-os jutavit folsavat szedtem naponta, olcsó is és nagy kiszerelésben kapható (100 db-os).

2017. júl. 3. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!