Hogy kell értelmezni a hőgörbén behúzott ovuláció napját?
A hőgörbe 12.-re húzta be az ovut (hő 36.5), és 13.-án már emelkedett volt, 36.8.
11.-én is 36.5 volt a hő.
Akkor most 12.-én este volt az ovum vagy 13.-án hajnalban?
Még kezdő vagyok, ha tudtok segítsetek az értelmezésében. Köszi.

Onnantól h felugrik már megvolt a repedes. Szval sztem legkésőbb hajnalban 13.napon megrepedt azért ment fel. De lehet h már 12.nap este
De azért sztem az a max 12 óra nagyon nem mérvadó

Én az emelkedett hőmérsékletű napot venném 1. dponak. Elméletileg akkor megy fel ha már termel a visszamaradt sárgatest progeszteront és mikor reped leesik (vagy még alacsony) a hő.
Én így tudom és így 7 hónap mérés után így is van nálam. Szóval ahová húzza a vonalat az az ovu napja (onnan még 24 órát megtermékenyíthető a petesejt) és az első magas az első dpo.
Köszönöm a véleményét mindenkinek!
Amúgy a görbén is a 12.-t vette dpo 0-nak a 13.át már dpo1-nek.
Ezt hogy érted kedves utolsó válaszoló?
"Elméletileg akkor megy fel ha már termel a visszamaradt sárgatest progeszteront és mikor reped leesik (vagy még alacsony) a hő"
Mert nekem a 36.8 után másnap 36.65 lett a hőm.

Utolsó vagyok
Elméletileg ovu után szép egyenletesen fent marad a hő, kisimul a hőgörbe, a sárgatest (gyakorlatilag a pete tokja) termeli a progeszteront, ez ettől van.
Viszont az ovu utáni második napon illetve a luteális fázis közepén elöfordul hőleesés újabb ösztrogén lökettől, de nem törvényszerű.

Köszi 3-as!
Többiek, akkor most melyik is a dpo 0 és a dpo 1? Most kicsit összetéveszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!