Clostit szedek, vagyis szedtem, az első havi adagot, napi
2*1 szemet. Orvosom nem mondta, hogy uh-on kísérjük
figylemmel?
Nekem a 11 napon kellett mennem uh-ra. Látott egy 17 és egy 10 mm-es tüszőt, mnyh 8 mm-es, azt mondta 3-4 nap múlva "belevághatunk".
Ha pozitívat tesztelek akkor menjek vissza.
2010. jún. 2. 14:02
12/17 A kérdező kommentje:
de most akkor szerintetek elkezdjem a második csomi clostit is?-mert közben ugye el kellett kezdenem szedni a met-et is.Nekem most derültki,hogy nagyon inzulin rezisztens vagyok,képzeljétek a 120 perces értékem 400!!!!!! lett,pont a 16-szorosa,mint lehetne...-szóval ez az oka,hogy nem jött eddíg a baba...-azért szerintem szedni fogom a closty-t ebben a hónapban még,aztán megyek uh-ra
Szerintem előbb tegyétek rendbe az IR értékedet, mert utána lehet, hogy nem is lesz szükség a clostyra. Sok lánynál csak ennyi az akadály.
Egyébként a closty kezelés alatt kell a folyamatos uh ellenőrzés, sőt mi több, előtte közvetlenül is kéne (ciklus 3. napján), mert ha cisztád van, nem is szedheted. Kb. 11. naptól szokták nézni és ha a domináns tüsző eléri a megfelelő méretet (22-24 mm), akkor megrepesztik egy injekcióval. Ha ezt nem követik végig, akár túl is stimulálhatnak, ami nagyon veszélyes. Nekem nem kellett megkérnem a dokit az uh-ra, eleve ő mondta, hogy ez a menete.
2010. jún. 2. 15:30
14/17 A kérdező kommentje:
Uh-ot tulajdonképpen előtte csináltak nekem,csak közben nem.-de cisztám nincsen-az biztos-legalább is szedés előtt nem volt.-ha megjön,akkor a harmadik naptól megint szedem majd,és bejelentekezek a 11 nap körül egy uh-ra :)
Az, hogy a múlt hónapban nem volt cisztád, még nem azt jelenti, hogy most sincsen. Ez ciklusonként változik. Minden hormonkezelés elôtt kell uh-t csinálni, legyen az closty, inszem vagy lombik. Felesleges hormonnal tömni magadat amíg ilyen magas az IR értéked nem fog sikerülni a baba. De ez a te döntésed, én csak leírtam a véleményemet.
2010. jún. 2. 18:31
Az utolsó válaszadóval egyetértek, szerintem is felesleges addig szedned a clostit. Az , hogy nem volt elötte cisztád nem jelent semmit. Én amikor szedtem a clostit az első hónap után visszamaradt egy ciszta, mert nem repedt meg a tüsző. Pedig a 10. naptól 2 naponta jártam uh-ra. Na meg a következő ciklus elött is mennem kellett, addig nem is írta fel a clostit. Akkor derült ki a ciszta. Ki is kellett hagynom a következő ciklust. Magától felszivodott és csak utánna kezdhettem újra. Akkor már kaptam tüszőrepesztőszurit is.
2010. jún. 3. 08:47
17/17 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: