Akiknél kicsit a korkülönbség (nagyjából 2 év) könnyen sikerült a kistesóval teherbeesni? Milyen volt a terhesség?
Tudtátok élvezni vagy nehéz volt a "nagy" miatt? Szülés után volt időtök az első szülöttel eleget foglalkozni? Nem volt féltékeny? Nem volt "bűntudatotok", hogy a nagy miatt, hogy máris másik babát vártok?
Kis korkülömbséget tervezünk, de a fent említett okok foglalkoztatnak. Várom a tapasztalatokat:).
28 hónap van a gyerekeim között,a kicsi 2 hónapos,úgyhogy még csak rövid tapasztalatom van.A kicsire 7 hónapot vártunk.A terhességet nem tudtam ugyanúgy élvezni,mint az elsőt,a nagy mellett pihenni sem tudtam eleget.Terhesen nekem a legnehezebb az volt,hogy nem emelhettem,és így elég nehéz kezelni a "földhöz vágom magam" típusú hisztiket.
Bűntudatom akkor volt,mikor esélyes volt egy 10 napos kórházi kezelés a terhesség alatt,hogy a nagyot otthon kell hagynom.
Egyébként a babázást sem lehet ugyanúgy élvezni,mint az elsővel,hisz sok időt igényel a nagy is.Bűntudat mostmár azért van,mert egyikkel sem tudok annyit foglalkozni,amennyit szeretnék...Ettől függetlenül hiszem,hogy a kis korkülömbség a javukra válik majd,csak nekünk nehéz.Féltékenység abban nyilvánul meg,hogy a nagy többet rosszalkodik.De meg is simogatja,megpuszilja a kicsit.
Bűntudat? Akkor sose vállalj egynél többet, még 20-30 év korkülönbséggel se, mert akkor is ott lesz, hogy a saját pici babával foglalkozol, ahelyett hogy unokáznál. :D
Nálunk is kb úgy lesz, mint #1-nek, csak még nem tartunk ott. Konkrétan biológiailag ennél kisebb korkülönbség szinte nem is lehetne nálunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!