Már van egy kislányunk, aki 7 éves lesz. Mostanában elég sűrűn felmerül a kistesó gondolata. Ekkora vagy ennél nagyobb korkülönbséggel megéri tesót vállalni? Össze fognak nőni? Vagy ekkora korkülönbség már nagyon sok, és valamelyik gyerek megsínyli?
Ha most rögtön várandós lennék, akkor is már majdnem 8 év lenne köztük.
Hozzá kell tennem, hogy az elsőre is 3 évet vártunk.
A lányunk nagyon szeretne kistesót és a párom is.
Eddig is Én vonakodtam, ezért is telt már el ennyi idő.
Bizonytalan vagyok.
Néha nagyon szeretnék, néha meg azt gondolom, hogy jól vagyunk mi így hárman is.
Segítsetek!
Jó lenne hallani pro és kontra érveket, illetve valós tapasztalatokat is.
Két fiam 8 és 6 volt, mikor a kicsi megszületett. Köztük ugye meg 2 van. Röviden vázolva: A két nagy örökösen nyírja egymást, ha a nagy nem piszkálja az öccsét, akkor fordítva. Viszont a kicsit mindkettő rajongásig imádja (nem mondom, hogy a két nagy egymást nem, csak ők nagyon együtt vannak korba most 9 és 11, inkább viaskodnak, de védelmezik azért egymást). De a kicsire (aki meg hihetetlen aktív gyerek) soha egy hangos szavuk nem volt, végtelen türelemmel vannak felé, sőt mondhatni, ők "rontják el", mert az égeggyatta világon mindent megcsinálnak neki, úgy ugrálnak, ahogy a kicsi fütyül. Imádják :)
Ebből szerintem tudsz szemezgetni :) :)
A kis korkülönbség meg azért volt anno jó, mert az ember lendületbe van eleve is, meg irtó cukik stb stb. Félve vállaltam a harmadikat, mert hát közel a 40-hez fogom e bírni, a két nagy már csak csak önálló volt, de mondjuk én nagyon boldog vagyok! :)
csak azért ne szülj,mert a lányod szeretné! ha akarsz babát,azt elsősorban magatok miatt vállalj.
A húgom és az öcsém közt 8 év van,én és az öcsém közt 12 év. ekkora korkülönbségeknél már nem fognak összenőni,-illetve csak felnőtt korukra.
Nekem és a húgomnak sem volt rossz élmény hogy lett egy öcsénk,nagyon sokat játszottunk is vele.
De láttam arra is példát hogy a nagyobb tesót kihasználták és sokat kellett vigyáznia a kisebbre,-ez sokszor a kapcsolatuk rovására is ment
Szóval ha akarsz babát,a korkülönbség ne riasszon meg
Mi összenőttünk a testvéremmel, de mi mindketten lányok voltunk. A kamaszkora borzalmas volt számomra. Sokat bántott mindenféle értelemben. De utána nagyon szoros lett a viszonyunk. Utána a fiúzás miatt lett megint egyre lazább.
Mindig kicsit anyám helyett anyám is volt. Sokat játszottunk és kreatívkodtunk együtt.
Összességében jó volt hogx volt egy tesóm. Hamar beértem szellemileg úgyhogy nem tűnt fel a nagy korkülönbség. Suliba mire mentem már sok dologgal képben voltam mert együtt tanultam vele.
Ha eltérő neműek lettünk volna akkor lehet másképp alakult volna.
Fiam és lányom között 7 év van. A nagyfiú egyelőre rajong a kicsiért, rengeteget segít körülötte (szelíd kisfiú és nagyon kedves alaptermészetre is), DE az tény hogy úgy igazán sosem lesz a kishúga a játszópajtása. Ezt persze tudtuk hiszen 7 év ráadásul különböző neműek....
Mégis szuper így, hiszen a testvérek így nem tapasztalták meg a féltékenységet, egymás folyamatos marását, vitáját, mivel nem vetélytársnak tekintik egymást. Tudatosan nem akartunk kis korkülönbséget, legalább 4-5 évet akartunk, így jött össze és eddig azt mondom, ez így nagyon jó!
"Egyik barátnőm és a bátyja között 7 év van, az elején le se szrta a kicsit, utána meg hatalmas nyűg volt neki! Fel kellett nőniük hozzá hogy jóban legyenek, mostmár viszont nagyon jóban vannak!"
Köztünk ugyanez van nővéremmel. Mi pont emiatt keceset akartunk, 2 év 10 hónap lesz a gyerekeink között.
De még mindig a kisebbik "rossz" a nagy korkülönbség mintha nem lenne testv3re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!