Veszélyeztetett terhességre ki jogosult?
Tudom, hogy kizárólag az orvos döntheti el, hogy veszélyeztetett terhes e valaki.
De a barátnőm 12 óra éjszakai műszakban dolgozik és nagyon féltem.
4 évig dolgozott 1 munkáltatónál majd 2 hónap álláskeresőin volt a jelenlegi munkahelyén 4 hónapja van. Ha valaki jártas ebben kérem segítsen azonnal el tudna jönni akár tp-re? Jogosult rá?
köszi a válaszokat. De inkább az érdekelne minket, hogy nem probléma, hogy itt 4 hónapja van? Attól kap tp.
Gondolunk arra, hogy régebben hallottuk, hogy 1 munkahelyen 1 évet kell dolgozni ahhoz, hogy el tudjon jönni veszélyeztetett terhesség miatt tp re. Lehet ez baromság csak nem tudjuk
Amúgy a doki jól jár, ha veszélyeztetettnek jelöl, mert több pénzt kap a kórház szüléskor, szóval szerintem simán meg lehet kérni.
Bírom, mikor ekkora hülyeségeket olvasok.
Kérdező, a barátnőd nem veszélyeztetett terhes. NEki a munkaköre nem való kismamának. Éjszakai műszakba nem osztható be. Ha nincs ms, a munkáltató nem tud felajánlani nappali, állapotának megfelelő munkát, akkor fel kell menteni a munkavégzés alól, és az alapbérére lesz jogosult.
Táppénz annak jár, aki kersőképtelen, nála ez szerncsére nem áll fenn.
Az utolsónak van igaza. Ebben az esetben a munkáltatóval és az üzemorvossal kell konzultálni. Ha nem tudnak megfelelő pozíciót felajánlani akkor az alapbérre jogosult. Ami ráadásul kedvezőbb mint a tp.
Egyébként ha már nincs próbaidőn akkor nem fogják kirúgni, mert védett a terhessége miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!