Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Veszélyeztetett terhességre...

Veszélyeztetett terhességre ki jogosult?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy kizárólag az orvos döntheti el, hogy veszélyeztetett terhes e valaki.

De a barátnőm 12 óra éjszakai műszakban dolgozik és nagyon féltem.

4 évig dolgozott 1 munkáltatónál majd 2 hónap álláskeresőin volt a jelenlegi munkahelyén 4 hónapja van. Ha valaki jártas ebben kérem segítsen azonnal el tudna jönni akár tp-re? Jogosult rá?

2017. okt. 17. 18:55
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom, változott-e a munkajog, pár éve még úgy volt, hogy terhes nő nem dolgozhat éjszakai műszakban. Ha most is így van, akkor a munkáltatónak nappali beosztásban kell munkát biztosítania, ki nem rúghatják, mivel terhesként védett. Egyébként ha elmondjátok a nőgyógyásznak a szitut, valszeg talál indokot arra, hogy veszélyeztetettnek nyilvánítsa a barátnődet, nem olyan megoldhatatlan ez.:-)
2017. okt. 17. 19:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Akinek elozmenykben volt veteles, vagy mehszaj korai nyilasa, koraszules, vagy terhesseg elejen verzett/ barnázott. Vagy esetleg ha clostival estel teherbe es progit szedsz(ilyenkor sok helyen rogton veszélyeztetettnek vesznek)
2017. okt. 17. 19:15
 3/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. De inkább az érdekelne minket, hogy nem probléma, hogy itt 4 hónapja van? Attól kap tp.

Gondolunk arra, hogy régebben hallottuk, hogy 1 munkahelyen 1 évet kell dolgozni ahhoz, hogy el tudjon jönni veszélyeztetett terhesség miatt tp re. Lehet ez baromság csak nem tudjuk

2017. okt. 17. 19:19
 4/7 anonim ***** válasza:
40%
Összesen kell az egy ledolgozott év, ha ezt 30 helyen teljesítette, az is jó. Amúgy a doki jól jár, ha veszélyeztetettnek jelöl, mert több pénzt kap a kórház szüléskor, szóval szerintem simán meg lehet kérni. :)
2017. okt. 17. 19:31
 5/7 anonim ***** válasza:
91%

Amúgy a doki jól jár, ha veszélyeztetettnek jelöl, mert több pénzt kap a kórház szüléskor, szóval szerintem simán meg lehet kérni.

Bírom, mikor ekkora hülyeségeket olvasok.

Kérdező, a barátnőd nem veszélyeztetett terhes. NEki a munkaköre nem való kismamának. Éjszakai műszakba nem osztható be. Ha nincs ms, a munkáltató nem tud felajánlani nappali, állapotának megfelelő munkát, akkor fel kell menteni a munkavégzés alól, és az alapbérére lesz jogosult.

Táppénz annak jár, aki kersőképtelen, nála ez szerncsére nem áll fenn.

2017. okt. 17. 19:36
 6/7 anonim ***** válasza:
71%

Az utolsónak van igaza. Ebben az esetben a munkáltatóval és az üzemorvossal kell konzultálni. Ha nem tudnak megfelelő pozíciót felajánlani akkor az alapbérre jogosult. Ami ráadásul kedvezőbb mint a tp.

Egyébként ha már nincs próbaidőn akkor nem fogják kirúgni, mert védett a terhessége miatt.

2017. okt. 17. 21:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Táppénzt kap, a kérdés, hogy nincs-e próbaidőn esetleg? Ezt nem a táppénz miatt kérdezem, hanem mert ha azon van és terhes nehogy gond legyen belőle. Én kórházban dolgozom. A várandós Kismamák nem dolgozhatnak éjjel és 12 órát sem.
2017. okt. 18. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!