A párom már többször belém élvezett, de nem lettem terhes. Lehet h nem lehet babám vagy csak rossz az időzítés mindíg? 18/L
Nem bántsátok!!! Az iskola hibája!!! Már többször leírtam ezzel kapcsolatos véleményem, de úgy látszik még párszot le is fogom :-), mert mindig jönnek újabb és újabb másikat igazságtalanul lehúrrogók.
Ti bioszórán tanultatok a nők ciklusának pontos működéséről? Én biztosan emlékszem, hogy a női-férfi nemi szervek működésére 1-1 órát szántak!!! Az is inkább csak a szervek bemutatásáról szólt, pontos működésükről nem.
Kedves kérdező, épp ezért valóban neked kell mindennek utánajárni, de nem a te hibád, hogy tájékozatlan vagy, hanem az oktatási rendszeré!
15:26-os
Ezt lehet,hogy iskola válogatja,mert emlékszem,hogy nálunk még általános iskola 6. és 7.osztályában technika óra keretében a lányoknak külön technika órát tartottak.Főztünk,varrtunk,kötöttünk és volt egy külön év,amikor a nemi életről a testünkről tanultunk.Hogy miért menstruálunk,hogy kell védekezni,hogy kell tisztálkodni menstruáció alatt,hogy hogy fejlődik a baba,hogy terhesség alatt milyen ruhákat célszerű viselni,hogy meddig szabad szexuális életet élni terhesség alatt és beszélgetős formában szó volt a házasságról,az esküvő utáni életformáról.Persze még rengeteg mindenről,ez az,ami kb. eszembe jutott példaként.Emlékszem,akkor láttam először élőben óvszert.
Nem vagyok öreg,ez bőven a rendszerváltás után volt.Igaz gimi alatt biosz órán,már nem ezt az oldalát fogtuk meg a dolgoknak,hanem a genetikára fektettük a hangsúlyt pl. a kék szem örökölhetőségének kérdésére,ami valóban kevesebb alkalommal kell,mint a tényleges szexuális felvilágosítás.Ez elég nagy hiba,sokkal többet kellene beszélgetni erről és mindenről,ami a tizenéveseket érdekli!
Szerintem a te sulid inkább a kivétel, a többségben nem fektettek(nek?)nagy hangsúlyt az ilyesmire. Én 27 évesen ezen az oldalon ill. egyéb internetes oldalak segítségével értettem meg igazán a női ciklus működését.
Bezzeg az afrikai országok fővárosainak nagy részét most is tudom, azt háromszor megtaníttatták velünk a suliban! :-)
Persze az is fontos, de elég lett volna egyszer, és inkább a peteérés mikéntjét háromszor!
Tökmindegy, hogy kinek mit tanítanak az iskolában, a boilógiatankönyvben mindig minden benne van. Ha nincs benne, akkor nem lehet engedélyezni, mint tankönyvet.
Aki 18 évesen, általános iskola és középiskola után nincs tisztában a női nemi szervek és a ciklus működésével, az vagy irgalmatlanul ostoba, vagy egyszerűen lusta utánajárni, ha már a biológiatanár nem magyarázta el kellőképpen a dolgot. Szégyen és gyalázat, hogy még manapság is tömegével élnek szexuális életet a fiatalok mindenféle felvilágosítás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!